Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara Tren Garı Meydanı'ndaki patlamaya değinen Kurtulmuş, "Olayda 2 intihar saldırganı olduğu aşağı yukarı son noktaya gelmiştir. Fabrikasyon TNT bombaları kullandıkları her ikisinin de yaklaşık 5 kilogram ağırlığındaki bombalar kullandıkları anlaşılıyor. Olayın oluş şekli, tarzı Suruç'taki bombalama eylemleri ile bir benzerlik gösterdiği ortaya çıkıyor. Olay anından itibaren olayın araştırılması için,  2 emniyet baş müfettişi görevlendirilmiş bulunuyor. Çok sayıda göz altı oldu" diye konuştu.

"BU TERÖR SALDIRILARINDA DA İLGİLİ BAKANLIKLAR GÖREVLENDİRİLDİ"

Kurtulmuş, "Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konulardan birinin de Ankara'daki patlama olduğunu belirten Kurtulmuş, "Daha önceki terör saldırılarında olduğu gibi bu terör saldırılarında da ilgili bakanlıklar görevlendirildi. Ölenlerin yakınlarına maaş bağlanması, kamuda istihdam sağlanması, çocuklarına burs gibi yasanın emrettiği hususlarda ilgili adımlar atılmıştır" diye konuştu.

"78 MİLYONUN TAMAMINA KARŞI BU SALDIRIYI YAPTILAR"

Kurtulmuş, "Bu terör olayından sonra hep birlikte bir yası tutuyoruz. Maalesef ulusal yasımız uzun süre yıllar boyunca bu millet bu yası tutacak unutmayacak. Bu olaydan sonra bu organizasyonu yapan bir emek platformu olabilir. Belli bir çevreden insanların gelerek yapmış olduğu bir eylem olabilir. Ama bu bombayı patlatanlar sadece o organizasyonu yapan çevrelerin insanlarına karşı haince, sinsice bir saldırıyı planlamadılar. Bu saldırıyı yapanlar 78 milyonun tamamına karşı bu saldırıyı yaptılar.

"HERKESİ HEM UYANIK HEM DE AKLI SELİM DAVRANMAYA DAVET EDİYORUM YAS HEPİMİZİN YASIDIR"

Kurtulmuş, "Herkesi hem uyanık hem de aklı selim davranmaya davet ediyorum. Uyanık olarak aramıza koymaya çalıştıkları düşmanlıkları tamamen ortadan kaldırarak birlik ve beraberlik içinde olacağız. Teröre karşı ortak bir cephe oluşturmak zorundayız. Dil ve gönül zenginliğini korumak hepimizin görevi" dedi.

"TERÖRÜN ORTAYA ÇIKARDIĞI TABLODAN HİÇ KİMSE SİYASİ BİR SONUÇ DEVŞİRMEYE KALKMASIN"

Kurtulmuş, "Hepimizin diline, sözlerine dikkat etmesi lazım. Terörün ortaya çıkardığı tablodan hiç kimse siyasi bir sonuç devşirmeye kalkmasın. Buradan bir parti siyaseti, 1 Kasım seçimlerine yaracak bir siyasi söz üretmek, aslını bilmediği bazı konuları açık töhmet ve bir yalan vasıtası haline dönüştürmek Türkiye'de barışa kardeşliğe hizmet etmez.  Dilimize dikkat etmeyi başarabilirsek, birlik ve dayanışma içinde olabilirsek terör örgütleri başarısız olacaktır" diye konuştu.

"ŞIRNAK'TA POLİS ARACININ ARKASINDAN SÜRÜKLENEN KİŞİYLE İLGİLİ 2 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI"

Kurtulmuş, "Şırnak'ta terör örgütü mensubu olduğu söylenen birisinin cesedinin polis aracının arkasından sürüklenmesi ile ilgili son derece kötü görüntü ortaya çıkmıştır. Bu bir insanlık suçu, kabul edilemez demiştik. Bununla ilgili ilk günden itibaren bir soruşturma başlatılmıştı. Bugün İçişleri Bakanlığı'nın ilgili müfettişleri bu 2 emniyet görevlisi ile ilgili açığa alınma, görevden uzaklaştırma kararı aldılar. Soruşturma tamamlandıktan sonra da gerekli işlemler yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

Numan Kurtulmuş, "Vatandaşlarımız endişelenmesin inşallah 1 Kasım seçimlerini huzur içinde geçireceğiz" dedi.

Kurtulmuş, hayatını kaybeden ünlü oyuncu Levent Kırca'nın yakınlarına baş sağlığı dileğinde de bulundu.