Akdoğan “Kürdün ölüsünü de dirisini de istismar ediyorlar. 10 gün önce ölmüş insanlar neden gömmüyorsunuz. Niye cenazelerin üzerinden istismar yapıyorsunuz. Bu nasıl adiliktir.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK cenazeleriyle ilgili olarak, “Kürdün ölüsünü de dirisini de istismar ediyorlar. 10 gün önce ölmüş insanlar neden gömmüyorsunuz. Niye cenazelerin üzerinden istismar yapıyorsunuz. Bu nasıl adiliktir.” dedi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kayseri’de partisinin İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı. Akdoğan, burada yaptığı konuşmada HDP Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş'a yüklendi. 'Siyaset kurumunun terörize edildiğini' ileri süren Akdoğan, şunları söyledi: “Terör örgütleri ittifak halinde. PKK’sı, KCK’sı DHKPC’si, paralel çetesi işbirliği halinde. HDP yöneticileri DHKP-C’ye teşekkür ediyor. İlk defa siyaset kurumu bu kadar terörize oluyor. Şantaja açık hale geliyor. Bunların barajı geçmesi demokrasiye hizmet etmiyor. Çünkü bunların bir iradesi yok.”

DAVUL SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN BOYNUNDA, TOKMAK KANDİL’DE

Yalçın Akdoğan, Selahattin Demirtaş’ı eleştirerek, “Davul Selahattin Demirtaş’ın boynunda tokmak Kandil’in adamın elinde. O ne derse o oluyor. Hesabı Kandil'e veriyor. Millete vermiyor. Milletin seçtiği belediye başkanları yöneltmiyor. O alt kademede örgüt komiseri var o yöneltiyor. Bunu görmeniz gerekiyor” dedi.

Demirtaş’ın kardeşiyle ilgili olarak kendisine verdiği cevabı hatırlatan Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Senin kardeş ne iş yapıyor dedim. Dağda dedi. Bana cevap veriyor. IŞİD’e karşı insanlık onurunu koruyormuş. Terörist demenin başka hali. Türk askerine silah çekerken, karakol basarken milletini evlatlarını şehit ederken, milletin onurunu koruyordu.”

Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı'nın Yüksekova’da havalimanı açılışı yapacağını dile getirerek, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Yüksekova’da havalimanı açacak. Her türlü engellemeyi yaptılar. Hizmet yapmasınlar diye. Suriye’de PKK cenazesi varmış 3 tane. Onları oraya götürelim diyorlar. Aynı gün provokasyon olsun diyorlar. Kürdün ölüsüne de dirisini de istismar ediyorlar. 10 gün önce ölmüş insanları neden gömmüyorsunuz. Niye cenazelerin üzerinden istismar yapıyorsunuz, bu nasıl adiliktir. Onun üzerinden ortalığı karıştırmaya çalışıyorsunuz. Bunlar batıda demokrasi havarisi kesiliyorlar, doğuda insanlara baskı kuruyorlar. Kandil bana çıkmış cevap veriyor. Kimseyi tehdit etmiyormuş. Senin varlığın tehdit. Elinde silahlı dolaşacaksın. Bu siyasete ve demokrasiye tehdittir."