HEP BİR AĞIZDAN 10. YIL MARŞI’NI SÖYLEDİLER

Salon tıklım tıklım doluydu. Oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan Gezen ve ekibi salonu dolduran 1000 kişiyle birlikte 10. Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.

Yalçın BEL

Dakikalarca ayakta alkışlanan oyunun sonunda konuşan Gezen “10 Kasım’da O’nun kurduğu Cumhuriyet’te yaşadığımız için mutluyuz’ dedi

Atatürk’ün ölümünden 77 yıl sonra günümüz Türkiye’si ve değerleriyle yüzleşmesini anlatan, usta tiyatrocu Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği “Atatürk Geldi”nin galası önceki gün İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Galaya eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil, Doğu Perinçek, İlker Ayrık, Şebnem Özinal ve çok sayıda izleyici katıldı.



NE O’NDAN NE ESERLERİNDEN VAZGEÇERİZ

Oyunu en önde eşiyle birlikte izleyen gazetemiz yazarı Yılmaz Özdil’in “Bugün gördük ki; ne O’ndan vazgeçeriz ne eserinden’’ sözleri izleyiciden büyük alkış aldı.

BİR YIL BOYUNCA ÇALIŞTI


Büyük ilgi gören oyun dakikalarca ayakta alkışlandı. Gezen, “Oyunu yazmak için 1 yıl çalıştım ve 2 ayda tamamladım. Atatürk’ün emrinde yaşamayı çok isterdim. Nitekim bu oyunda ona kavuşuyorum. 10 Kasım’da onun kurduğu cumhuriyette yaşadığımız için mutluyuz, onsuz olmaktan ise üzgünüz. Atatürk hepimizin en büyük sevdası. Sahip çıkalım’’ dedi.



BAŞBUĞ MÜJDEYİ VERDİ

İlker Başbuğ, yakın arkadaşı Müjdat Gezen’in desteğiyle oyun yazdığını belirtip “İnşallah seneye burada oynayacağız” dedi.

AKLI KULLANARAK ANLAYALIM


Gezen’in sahneye davet ettiği Başbuğ ise “Atatürk sevgisi doğuştandır, zorlama değildir. Akıllarımızı kullanarak Atatürk’ü anlayalım ve anlatmaya çalışalım” dedi.

Atatürk rolüne girmek için böyle hazırlandı




Makyajı tam 3 saat sürdü

Oyuncu Barış Taşkın’a 3 saat süren bir çalışma sonucu Atatürk makyajı yapıldı. O anlar objektifimize böyle yansıdı.



Dünyaca ünlü el iş başındaydı

Taşkın’ın makyajını yapan dünyaca ünlü makyöz Derya Ergün, “Atatürk benim için çok önemli bir lider” dedi.