Batman'ın Kozluk İlçesi'nde, AK Partili İl Genel Meclis üyesi Burhan Saran, Kozluk İlçe Başkan Yardımcısı Servet Barlık ve 47 köy ile mahalle muhtarı, hep birlikte HDP'ye katıldı. HDP'ye katılanları Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir karşıladı.
Batman'ın en büyük ilçesi Kozluk'ta, AKP'li İl Genel Meclis üyesi Burhan Saran, Kozluk AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Servet Barlık ve 47 köy ile mahalle muhtarı, davul ve zurna eşliğinde HDP'ye katıldı. İkisi de DBP'li olan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in karşıladığı yeni katılanlar ilçede konvoy halinde tur attı. Partiye yeni katılanlar için düzenlenen törende konuşan Ahmet Türk, Ortadoğu'da artık Kürtsüz bir yaşamın olmayacağını herkese ispatladıklarını söyleyerek, "Kürtleri ve Kürt mücadelesini terörize etmek isteyen anlayışlar, bugün Ortadoğu'da Kürtsüz demokratik bir geleceğini olmayacağını çok iyi biliyorlar. Kürtsüz bu barışın asla olmayacağı iyi biliyorlar. Artık siyasi parti yok. Eğer AKP'li ve CHP'li de olsaydım, bu seçimde halkımın yanında yer alırdım. Onun için bugün var olma günüdür. Geçmişte 'Kürtler siyaset yapsın' diyenler, bugün Kürtlerin birlikteliğinden korkmaya başladılar. İftira kampanyasını yürütüyorlar. Ama iftira kampanyaları artık para etmez. Kürtler hiçbir zaman zulme boyun eğmeyecek" dedi.

HDP'ye katılan Burhan Saran, Servet Barlık, muhtarlardan İlhan Altaş, Sadullah Varlık ve Raşit Arslan, 47 köy ve mahalle muhtarıyla birlikte geceli-gündüzlü çalışacaklarını söyledi. (DHA)