Başak KAYA / ANKARA

CHP, birden fazla siyasi partiye üye olan kişilerin, ilçe seçim kuruluna başvurarak tercihini belirlemesi ve partilere gerçek dışı üye yazan kişilere verilecek cezanın arttırılması için yasa teklifi hazırladı.

Foto: DHA -CHP'li Erkek çifte üyelik konusunda ‘’Kasıt’’ bulunduğu belirtti


CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik yapılması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifin gerekçesinde, Siyasi partilere üyelik konusunda sorun yaşandığına işaret edildi ve çifte üyelik konusunda ‘’Kasıt’’ da bulunduğu belirtildi.

3 AYA DÜŞÜRÜLDÜ


Gerekçede, “Türkiye genelinde tespit edilen 60 bine yakın CHP üyesinin, başvuruları olmamasına rağmen aynı zamanda AKP’ye de üye yapılması şaşkınlıkla karşılanmıştır. Bu kişiler içinde Belediye başkanları, il, ilçe başkanları ve yöneticilerinin de olması, sorunu farklı bir boyuta da taşımıştır’’ denildi.

2014 yılındaki yasal bir değişiklikle, kişileri siyasi partilere gerçeğe aykırı biçimde üye yapanlara verilen cezanın 3 yıldan 3 aya düşürüldüğü de hatırlatıldı. Cezanın arttırılması da istendi ve ‘’Gerçeğe aykırı üye işlemi yapan kişinin, TCK kapsamında, resmi belgede sahtecilik suçundan cezalandırılmalıdır’’ denildi.