Adıyaman'da baraj inşaatında arazi taraması yapan jandarma timine uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler ile karşılık veren askerler arasında çıkan çatışmada 1 jandarma başçavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Merkeze bağlı Kömür Beldesi'nde arazi taraması yapan jandarma timine, PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldı. Yapılan bu saldırıya karşılık veren jandarma ekibiyle teröristler arasında çatışma çıktı. Özel harekat timinin de olay yerine gelmesiyle devam eden çatışmada 1 jandarma başçavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Operasyonun sürdüğü bölgeye destek kuvvet ve sağlık görevlileri sevk edildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Adıyaman'da 1 başçavuşun şehit olmasıyla ilgili operasyona dair yaptığı açıklamada operasyonun hala devam ettiğini belirtti.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist, adıyaman merkezde operasyon icra eden İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açmıştır. Açılan terörist ateşlerine unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiş, unsurlarımız tarafından açılan karşı ateşler üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Operasyon timleri takviye edilmiş olup operasyona devam edilmektedir."

MAĞARALAR BULUNDU

Yaralı 2 askerin Adıyaman'da tedavi altına alındığı belirtildi.

Çatışmaların devam ettiği bölgede ormanlık alana gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği, teröristlerin barınma amacıyla kullandıkları mağaraların bulunduğu kaydedildi.

O ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan, çatışmada şehit olan ve yaralanan askerlerin isimleri belli oldu.

Çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal'ın Kayseri, yaralı askerlerden Uzman Onbaşı Tanju Gülen'in Aydın ve Başçavuş Yunus Vatandaş'ın ise Hatay nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.