AKP milletvekili Abdürrahim Boynukalın ve Star Gazetesi yazarı Cem Küçük’ün "dövmeli-öldürmeli" tehditlerinin ardından dün gece evinin önünde bir grup şahsın saldırısına uğrayan Ahmet Hakan'ın 17 gün önce devletten 'koruma' talep ettiği öğrenildi.

Özellikle yandaş kalem Cem Küçük'ün "İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun” şeklindeki yazısı ve AKP Milletvekili Abdürrahim Boynukalın’ın "Evinin önüne gidecektim. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu” sözlerinin üzerine Ahmet Hakan’ın avukatlarının harekete geçtiği ortaya çıktı.

Tüm bu tehditler üzerine savcılığa yapılan suç duyurusunun ardından Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan'ın bizzat İçişleri Bakanı Selami Altınok ile telefonla görüştüğü ve koruma talebinde bulunduğu bildirildi. Bir diğer avukatı Aslı Kazan'ın ise 14 Eylül’de İstanbul Valiliği’ne yazılı olarak başvuruda bulunarak güvenlik önlemlerinin ivedilikle alınmasını istediği ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre; valiliğin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’ne ilettiği başvuruya, 17 gün boyunca hiçbir yanıt verilmedi. Avukatların bilgi almak için gittiği Koruma Şubesi’nden “Bayram var önümüzde, dilekçenize ilişkin karar verilecek” yanıtı verildi.



Ahmet Hakan'a çirkin saldırı!

Ahmet Hakan'a çirkin saldırı!





Ahmet Hakan'a çirkin saldırıya tepkiler!

Ahmet Hakan'a çirkin saldırıya tepkiler!