Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde dün gece AKP İlçe Seçim Bürosu, ülkücü olduğu iddia edilen bir grup tarafından basıldı, bayrak ve afişler sökülüp ateşe verildi. AKP'lilerin bugün de parti otobüslerinin saldırıya uğradığı ilçede 6 kişi gözaltına alındı.
Emirdağ'da siyasi gerginliğe neden olan olaylar, dün gece geç saatlerde Ak Parti'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki seçim bürosuna, MHP'li olduğunu iddia edilen 3 kişinin gelmesiyle başladı. İlçedeki MHP bayraklarının kesildiğini söyleyerek, bayrakların kesilmesinden Ak Partilileri sorumlu tutan kişiler, iddiaya göre bürodakilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine ülkücü olduğu iddia edilen kişilerden biri yanında getirdiği ekmek bıçağıyla büro içersindeki bayrak ve posterleri duvardan söktü. Seçim bürosu görevlisi E.S.'nin elinden zorla büronun anahtarlarını aldıkları da öne sürülen kişilerin, Ak Parti bayraklarını ateşe verdikten sonra ayrıldıkları belirtildi. Yaşanan gerginlik üzerine Ak Parti il yönetimi ilçeye giderek incelemelerde bulundu.

KADIN VE GENÇLİK KOLLARININ OTOBÜSLERİNE SALDIRI

Bugün öğle saatlerinde de ilçe seçim bürosuna 'geçmiş olsun' ziyaretine giden Ak Parti İl Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyelerinin konvoyu da 'kurt' işareti yapan bir grubun saldırısına uğradı. Otobüs ve otomobillerin önünü kesen yaklaşık 10 kişilik bir grup, araçlara yumruk ve tekmelerle saldırdı.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polise saldırıyla ilgili şikayetçi olduklarını söyleyen Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, saldırıya uğrayan ilçe seçim bürosunda basın açıklaması yaptı. Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını belirten Yurdunuseven, "Maalesef arkasında kimlerin olduğunu ve kimlerin desteklediğini bildiğimiz bir grup tarafından, seçim büromuzdaki arkadaşımızın elinden zorla anahtar alınmış, arkadaşlarımız darp edilmiş, seçim büromuza girilmiş ve bayraklarımız yakılmıştır. Akabinde Emirdağ Belediyesi'nin itfaiye aracı gelip bayraklarımızı indirmiştir. Şikayetimizi ilgili mercilere yaptık. Bu saldırıyı organize ettiği bildirilen bir kişiyle birlikte toplam 6 kişi gözaltına alınmıştır. Burada bizim moralimizi bozan bayrak yakılmasıdır. Zira bayrağın niye yakıldığını herkes çok iyi bilmektedir. Onların amacının kaos olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların oyununa gelmeyeceğiz. Biraz önce de araçlarımızın önünü kesip yumruklarıyla saldırmışlar. Yine gerekli şikayetimiz yaptık" dedi.

ÜLKÜCÜ GRUP AK PARTİ SEÇİM BÜROSUNA YÜRÜMEK İSTEDİ

Ak Parti İl Başkanı Yurdunuseven'in seçim bürosunda basın açıklaması yaptığı sırada Cumhuriyet Meydanı'nda 'kurt' işareti yapan yaklaşık 100 kişilik bir grup toplandı. Slogan atarak Ak Parti seçim bürosuna yürümek isteyen gruba, polis engel oldu. Seçim bürosuna ulaşmaya çalışan grup ile polis arasında ara sokaklarda arbede yaşandı. Kısa süre sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ülkücü yemini etti. Polis, Ak Parti seçim bürosu ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. DHA