Başak KAYA - SÖZCÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, cami önünde bildiri dağıtan AKP’lilere tepki gösteren bir vatandaşın darp edildiğini belirterek, “Dini siyasete alet eden AKP en sonunda cami cemaatini de birbirine düşürdü” dedi.

ARACIN PLAKASI SAHTE ÇIKTI

Bingöl SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, Ankara Sincan’da Bilali Habeşi Camii’nde Cuma namazı çıkışanda kavga çıktığını anlattı. Bingöl, cami önünde AKP bildirisi dağıtan gruba diğer bir grup tepki gösterdiğini ve “Burası cami burada bildiri dağıtmayın” diyen vatandaşı evine giderken bir arabadan inen 6-7 kişi darp ettiğini kaydetti. Aracın plakası araştırıldığında sahte olduğu ortaya çıktığı kaydeden Bilgöl, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Bingöl şöyle devam etti:

''Dini siyasete alet eden AKP en sonunda cami cemaatini de birbirine düşürdü. AKP, seçimler öncesinde Kuranı Kerim’i Cumhurbaşkanı eliyle sokağa taşıdılar, yetmedi camilerin içine girip propaganda yaptılar, bazı din adamları AKP yanlısı açıklamalar yaptılar. Bildirileri cami içine soktular. Sokaktaki ayrışmayı camilere taşıdılar. Camiye giden kimliğinden, eğitiminden, siyasi düşüncesinden arınarak herkes eşit olarak ibadet eder. AKP’nin nasıl bir hezeyan, panik içinde olduğu bu olayla da bir kez daha ortaya çıktı. Hiçbir iktidarın camiye kadar taşımadığı bir şeklide dini siyasete alet etti. Vatandaşların dini siyasete alet edilmesine tepkileri artıyor ve her gün çeşitli il ve ilçelerden bu tür şikayetler geliyor. Bu son derece tehlikeli bir gidiştir. Özellikle din adamların, aklı selim mütedeyyin vatandaşların karşı koyması lazım. ''