Kılıçdaroğlu, “AKP yoksulluğu arka bahçesi yaptı. CHP iktidarında Aile Sigortası ile muhtaç kalmayacak” dedi ve yeni bir kaynak gösterdi: Birinci sınıf demokrasi Türkiye’ye 50 milyar dolar sermaye getirir...

ONLAR PIRLANTAYI SEÇTİ, BİZ İSE MAZOTU!
Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ Ekonomi Müdürü Hayri Çetinkaya’ya konuştu. CHP lideri, AKP’nin pırlantadan alınan ÖTV’yi kaldırdığını hatırlatıp “Biz ise çiftçinin mazotunun vergisini indireceğiz. Bizim tercihimiz de böyle...” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına devam ediyor. Önceki gün Antalya’da partililere seslenen Kılıçdaroğlu dün de Kayseri ve Nevşehir’de 7 Haziran için destek istedi. Kılıçdaroğlu, miting yolunda da SÖZCÜ’nün sorularını yanıtladı.

REFAHI TABANA YAYACAĞIZ

CHP lideri, sözlerine toplumun sorunlarının çözümü konusunda ortaya koydukları farkı vurgulayarak başladı. Kılıçdaroğlu, “AKP iktidarı yoksulluğu arka bahçesi yapmış, sömürüp duruyor. Yoksulluk ve işsizlik için çözüm ürettik. Çiftçinin sorunlarına çözüm ürettik. Biz iktidara gelince refahı tabana yayacağız. Türkiye üretecek, zenginleşecek ama bundan herkes nasibini alacak” dedi. AKP’nin yoksulluğu sonlandırmak yerine istismarı seçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, “AKP, ‘CHP sosyal yardımları kesecek’ diyor. Tersine sosyal yardımları insanileştireceğiz. Aile Sigortası ile yoksulluğu ortadan kaldıracağız” ifadesini kullandı.


DIŞ POLİTİKANIN AĞIR FATURASI
Kılıçdaroğlu, AKP’nin “Biz gidersek istikrar bozulur, ekonomi çöker” iddiasına ise şu sözlerle yanıt verdi; “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonominin 3 yıldır patinaj yaptığını söyledi. Doları kontrol edemeyen bir hükümet istikrardan söz edebilir mi? Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu dönemde işsizlerin sayısı, çalışanların sayısını aştı. Yanlış dış politika, büyük kayıplara yol açtı. Irak ve Suriye’ye dönük yanlışların ülkemize çıkardığı fatura 16.7 milyar dolar. Bu mu istikrar?”
Yabancı sermayenin bozulan istikrar nedeniyle Türkiye’den ürkmeye ve kaçmaya başladığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

BARIŞI SAĞLARSAK GELİR ARTAR

“Bizim hesabımıza göre Türkiye’ye birinci sınıf demokrasi gelirse, dış politika barış eksenine oturursa, yılda 40-50 milyar dolar yabancı sermaye rahatlıkla gelir. Irak’a gittim, Başbakan’la görüştüm. Önümüzdeki 10 yılda 500 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını belirtip, ‘Bunları büyük ölçüde Türk işadamları yapacak’ dedi. Ardından, ‘Biz size otobanı açıyoruz, siz pencereden girmeye kalkıyorsunuz’ diye serzenişte bulundu. Sadece Ortadoğu’da barışın sağlanmasının bizim ekonomiye 50 milyar dolarlık katkısı olur.” Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin pırlantada ÖTV’yi kaldırmasının siyasi bir tercih olduğunu vurgulayarak, “Biz çiftçiye mazotu 1.5 liraya vereceğimizi açıklayınca, bunu tartışmaya açtılar. Ben de onun üzerine, ‘Sen pırlantanın ÖTV’sini kaldırdın, ben çiftçinin mazotunun vergisini indireceğim’ dedim. Boşuna kıvranmasınlar. Bizim tercihimiz böyle” dedi.