‘Yağma Yılları’ adlı bir kitap serisi hazırlayan CHP’li Aykut Erdoğdu “Halkına tuzak kuran, kirli oyunlar oynayan bir iktidarla karşı karşıyayız Türkiye 13 yıldır karanlıkta” dedi...

RÖPORTAJ: Nil SOYSAL- Önseçimde İstanbul 2. Bölge’den en yüksek oyu alarak yeniden aday olan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, önümüzdeki seçim sürecinin en çok konuşulacak milletvekili adaylarından biri olacak. “Yağma Yılları” adı ile peş peşe yayımlayacağı kitaplarla son 13 yıldaki yolsuzlukları sektör sektör açıklayacak olan Erdoğdu, kendi deyimi ile Türkiye’nin yolsuzluk ve rant haritasına projektör tutacak.
AKP’lilerin seçim öncesinde kumpas hazırlığı içinde olduğunu söylemiştiniz. Bunu biraz açar mısınız?

Seçim öncesinde yapılan adliye saldırısı, adliyeye müdahale biçimi, orada bir savcının hayatını kaybetmesi, hemen karatma getirilmesi, haberlerin yasaklanması, Ağrı’da yapılan operasyon, yaralı askerlerin terk edilmesi gibi vahim olaylarla karşı karşıya kaldık. Halkına tuzak kuran karanlık bir devletle karşı karşıyayız.


HALKA GERÇEKLERİ ANLATACAĞIZ


 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddiaları yerel seçimlerde sandığa yansımadı.Genel seçimlerde bir yansıma bekliyor musunuz?

17-25 Aralık’a gelene kadar çok yolsuzluklar var. Mesela bir doğalgaz yolsuzluğu çok daha büyük bir yolsuzluktu. Elektrik üretim yolsuzluğu çok daha büyük bir yolsuzluktu. TOKİ yolsuzluğu çok daha büyük bir yolsuzluktu. 17-25 Aralık ise para yönlüortaya çıkan sonuçlardı. Şimdi bütün bu yolsuzlukları toplumun önüne kitap olarak koyacağız.


 Yolsuzluk kitabı mı yazacaksınız?
“Yağma Yılları” diye bir seri olacak bu. Çok fazla kitabımız basılacak. Çünkü insanların bu karanlık yıllarda neler olduğunu bilmesi gerekiyor. Aksi takdirde geçmişin zalimleri, 30 yıl sonra çıkıp, kendilerini mağdur olarak anlatabilir. Sektör sektör bu halkın nasıl soyulduğunu belgeleriyle anlatacağız ki, bir daha hiç kimse bu halkı soymaya kalkışmasın.


 Hangi sektörle başlayacaksınız?
İlk kitabımız enerjiyle alakalı olacak. Kitapla birlikte büyük bir basın açıklaması ile Türkiye’nin rant haritasını da açıklayacağız.

İş dünyasını zor günler bekliyor?
Onu iş dünyası düşünsün. Ben emek dünyasını temsil ediyorum. AKP yoksullara yardım etmiyor. Direkt olarak zenginlere yardım ediyor. O nedenle zor günler bekliyor olabilir.