Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP'nin eşcinsel adaylarını hedef alırken AKP'nin seçim broşürlerinde eşcinsellere özgürlük mesajı verilmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biz Diyarbakır’da müftü, Eskişehir’de eşcinsel aday göstermiyoruz” derken, Başbakan Ahmet Davutoğlu "Eşcinseller Lut kavminin helakına sebep oldu, HDP aday gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı. AKP'nin seçim için dağıttığı broşürlerde ise eşcinsellere özgürlük mesajı veriliyor.

AKP'nin Beyoğlu'nda dağıttığı broşürlerde LGBT eylemlerinden fotoğrafları kullanırken "Ak Partili olmayan, muhafazakar olmayan insanlar yaşam tarzına insanlar yaşam tarzına müdahale edildiğini düşünüyor. Sizden farklı insanların yaşam tarzlarına müdahale ettiğini düşünüyor musunuz" sorusu soruluyor. Broşürde bu soruya verilen yanıtta AKP'nin Türkiye'de özgürlük sorununu çözerken nasıl zorlandığı anlatılırken "Türkiye Ramazan ayının ortasında İstiklal Caddesi'nde Gay Pride yapabilen bir ülke. muhafazakar insanların daha görünür olması kimsenin hayat tarzına müdahale edildiği anlamı taşımıyor" ifadelerine yer veriliyor.

Broşürde yine LGBT'lerin fotoğraflarıyla "Ak Parti'nin kimsenin yaşam tarzına müdahale etme gibi bir niyeti asla olmadı, asla da olmayacak. 13 yıllık süreçte yalnızca mağdur kesimlerin eşitliği için mücadele edildi" ifadeleri dikkat çekiyor.