Ağır yaralanan Başkan Yıldız ile koruması, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Olay saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Belediyede zabıta görevlisi olduğu belirtilen ancak kimliği açıklanmayan saldırgan, başkanlık makamına girip silahını peş peşe ateşledi. Başkan Cüneyt Yıldız ile eski uzman çavuş olan koruması ağır yaralanırken, saldırgan kaçtı. Ambulansla Bursa'ya getirilen Başkan Yıldız ve koruması Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidip yaralı Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.  Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Sol gözden giren kurşun kafa sol tarafına isabet etmiş. Beyinde bir hasar var. Ama diğer vital bulguları şu anda sağlıklı. Yani tansiyon, nabız, yaşam bulgularında şu anda bize ümit veren durum var. İnşallah başarılı bir müdahale sonrası tıbbi bulguları hekimlerimiz açıklayacak. Bunun içinde ameliyat sonrasını beklemek lazım. Şoför kardeşimizin durumu daha iyi. Başbakanımıza bilgi verdim. Başkanımızın ailesiyle görüştüm. Onlarda dua ediyor. Sevenlerinden dua istiyoruz. Hekimler her türlü tıbbi müdahaleyi yapıyorlar. İnşallah başkanımız ailesine, işinin başına dönecektir. Bir cinayettir. Bir zabıtanın makam için başkanına silah çekmesi cinayetin ötesindedir. Şu anda başkanımızın hayati tehlikesi var. Vurduktan sonra kaçan saldırganın kimliği belli. Emniyet birimleri yakalanması için geniş çaplı araştıma başlattı" dedi.

ZANLI OLAY SONRASI BİR SÜRE BELEDİYE BİNASININ ÖNÜNDE BEKLEDİ

Silahlı saldırının zanlısı F.B.'nin olaydan sonra belediye binasının önünde üzeri kanlı şekilde bir süre beklediği iddia edildi. Belediye binasının hemen yanında bulunan MHP Gürsu İlçe Başkanı Suat Ermiş, üzeri kanlı olarak belediyenin önünde bekleyen  F.B.'yi görünce normal bir olay sırasında yaralandığını düşündüğünü söyledi. Suat Ermiş olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız benim çocuk arkadaşım. Canımız çok yandı. Allah'tan kendisine şifa diliyorum. Belediye, parti binamızın hemen yanında. Gürültü ve bağrışmayı duyunca dışarı çıktık. F.B. isimli zanlı üzeri kanlı şekilde belediye binasının önünde duruyordu. Kaşı da yarılmıştı. Yanında ise belediyenin güvenlik görevlisi vardı. Olayı bilmediğim için F.B.'nin basit bir olayda yaralandığını düşündüm. Başkanı vurduğu aklımın ucundan dahi geçmedi. Tamamen iyi niyetle, partimize ait araç ile hastaneye götürülmesini istedim. Daha sonra gerçeği öğrenince şaşırdım. Hemen sürücü arkadaşımız Turgut'u arayıp onu hastaneye değil polise teslim etmesini söyledim. Bunu duyan F.B. aracı durdurup arkadaşımızı dövdükten sonra kaçmış."