Bora ERDİN

40 milyon lira borç da bırakan Türkeri, sırra kadem bastı
301 madencinin şehit olduğu Soma’da, büyük bir dolandırıcılık olayı patladı.
Türkeri İnşaat firmasının sahibi İsmail Türkeri ‘ev yapacağım’ vaadiyle kandırdığı madenci yakınlarını dolandırıp sırra kadem bastı. Şehit madenciler için ödenen tazminatları alan işadamı İsmail Türkeri, aynı zamanda AKP Soma İlçe Teşkilatı’nda yönetim kurulu üyesi olan Kemal Türkeri ve Soma’da kentsel dönüşüm işlerini alan kardeşi Şerafettin Türkeri ile de ortaklığı bulunuyor.



Dolandırılan şehit madenci yakınları, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YETİMİN HAKKINI GASP ETTİ

İsmail Türkeri ile Kemal Türkeri’nin 2 hafta önce Soma’yı terk ettiği ortaya çıktı. Soma Holding’e bağlı Soma’da hayatını kaybeden 301 işçiye ödenen paralara göz diken AKP’li işadamları 40 milyon lira borçla şehri terk etti.
Maden kazasında eşini kaybeden Gülşen Topan, eşi şehit olduktan sonra aldığı parayla çocuklarına bir ev almak istediğini söyledi. Topan, ancak İsmail Türkeri’nin iki yetimin hakkını gasp ederek kayıplara karıştığını bildirdi.
Soma Holding’in işlettiği Işıklar madeninde çalışan Murat Öker de, elindeki tüm birikimi müteahhide teslim ettiğini kaydetti. Öker, “Binayı yapmadan kaçtı gittiler. Mağdur oldum” diye konuştu
İmbat Madencilik’te çalışan Yahya Sargın ise Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden kardeşinin çocuklarına bir daire almak istediğini söyledi. Sargın, “Kardeşimin yetim çocuğunu alalım bakalım istedik. Dört kardeş bir araya gelip bir ev aldık. Hac paramızı verdik. Bir yıl içinde teslim edeceğini söyledi. Ama tüm paralarımızı alıp kayıplara karıştı” açıklaması yaptı.


Daireleri iki kere sattı


Soma’daki madenlerde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Arif Kemik’in yaşadığı mağduriyet ise profesyonel bir dolandırıcılık düzeyinde. Kemik, İsmail Türkeri’ye ait binada bulunan 12 dairenin 6’sının iki defa satıldığını söyledi. Bitmek üzere olan evinde dekorasyon yaparken dairenin tapusunun başka birinin üzerinde olduğunu öğrendiğini belirten Kemik, “75 bin lira ödeme yaptım, karşılığında senet aldım. Parasını ödediğimiz dairenin teslimatında küçük bir ödeme daha yapacaktık. Bizim zannettiğimiz ev meğer başkasına satılmış. Dairemin tapusu İsmail Türkeri’nin yanında çalışan marangozun üzerine çıktı” diye konuştu.