FOTOĞRAF: ZEKERİYA ALBAYRAK/ANKARA

Dün gece İç Güvenlik Yasası’nın görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’ndaki kapalı oturumda AKP'li vekiller ile ile muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktı.   Kavgada HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Mahmut Tanal yaralandı. Kavganın ardından bugün TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başladı. Oturumu AKP'li Ayşenur Bahçekapılı yönetirken, dünkü kavgada masada yer almayan kalemlik, su bardağı, metal gongun yerine tekrar koyulduğu görüldü.

Genel Kurul çalışmaları için TBMM'ye gelen milletvekilleri arasında ise ilginç bir diyalog yaşandı. Muhalefet vekillerine göre kavgada AKP saflarında en önde yer alan milletvekillerinden biri olan AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, AKP'li vekillerden tebrik aldı. AKP'li Saral, AKP'li vekillere kavga anını anlattı. AKP'li milletvekilleri ise Saral'ı öperek kutladı.

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, kendilerine saldıran AKP'li vekilin Saral olduğunu söylemiş ve "Adının Oktay Saral olduğunu öğrendiğim bu milletvekilinin gece boyunca meclis’teki saldırının linçin devam ettiği bütün süre boyunca, bütün vekillere her yerde saldırdığına da tanık oldum. Aykut Erdoğdu’yu tokmakla yarayan da oydu. Mahmut Tanal’a saldıran da oydu. AKP’nin saldırı kıtalarının başını çeken vekil oydu" demişti.  Saral, geçtiğimiz yıl da TBMM'de yaşanan bir kavga ile gündeme gelmişti. Saral, çıkan kavgada, attığı yumrukla CHP'li Bülent Tezcan'ın kaşının açılmasına neden olmuştu. Saral'a,bu yumruk nedeniyle "kınama" cezası verilmişti.