ANKARA-SÖZCÜ

CHP ile AKP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması, erken seçimi gündeme getirirken, yeni bir seçim AKP’de 25 milletvekilini vuracak. Üç döneme giren ve aralarında Bakanlar Mehmet Şimşek, İdris Güllüce, Mehmet Müezzinoğlu, Cevdet Yılmaz ile TBMM eski Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın da bulunduğu 25 isim yeniden aday olamayacak ve TBMM dışında kalacak.

AKP, parti tüzüğü değişmediği sürece yeni seçimde de 3 dönem kuralı işleyecek. AKP, halen bakan olan bazı isimleri de erken seçimde kaybedecek. Erken seçimde ‘3 dönem kuralına takılacak’ AKP’lilerin listesi şöyle:

Necdet Ünüvar (Adana), Ahmet Aydın (Adıyaman),  Veysel Eroğlu (Afyon), İlknur İnceöz (Aksaray), Ahmet İyimaya (Ankara), Lütfi Elvan (Antalya), Yılmaz Tunç (Bartın), Mehmet Şimşek (Gaziantep), Cevdet Yılmaz (Diyarbakır), Canan Candemir Çelik (Gaziantep), Cahit Bağcı (Çorum), Mehmet Yüksel (Denizli), Mehmet Müezzinoğlu (Bursa), Mehmet Erdoğan (Gaziantep), Kemalettin Aydın (Gümüşhane), Orhan Karasayar (Hatay), Süreyya Sadi Bilgiç (Isparta), Ayşenur Bahçekapılı, Alev Dedegil, İdris Güllüce, Feyzullah Kıyıklık (İstanbul), Fikri Işık (Kocaeli),  Öznur Çalık (Malatya), Recai Berber (Manisa),  Burhan Kayatürk (Van)

Bahçeli'den koalisyon için yeni bir çağrı!

Bahçeli'den koalisyon için yeni bir çağrı!



Davutoğlu:

Davutoğlu: "Gerekiyorsa üçümüz bir araya gelelim"



Cumhurbaşkanı yargılanabilir

Cumhurbaşkanı yargılanabilir