Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

SP Lideri Mustafa Kamalak’ın avukat oğlu Muhammet Furkan Kamalak, uzman bir ekip kurarak, trollerin izini buldu. Kamalak, çok sayıda trol hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Ak-trollere tek tek ulaşmayı başaran Avukat Kamalak, trollerin izine nasıl ulaştıklarını SÖZCÜ’ye aktardı. “Özellikle hükümete yakınlığı ile bilinen bazı gazete ve internet sitelerinin paylaşımları, şüphelileri bulmamıza yardımcı oldu’’ diyen Kamalak, şunları söyledi:

“Yandaş medyanın gerçekdışı haberlerine ağır hakaretleri ‘trol’ dediğimiz kitle paylaşıyor. Sahte hesap kullanan bu kesime uzman ekibimizin desteği ile ulaşıyoruz. Bütün kayıtlar elimizde mevcut. Başkasına ait paylaşımları retweet edenler, paylaşanlar da ilk paylaşımı yapan kadar sorumlu oluyor ve ceza alıyorlar. Hakaret içerikli paylaşım yapan ancak sonra silenler de sorumluluktan kurtulamıyor. Hesaplarının birçoğu sahte ancak bu hesaplara da ulaşmaya başladık. Ceza davasından sonra ise tazminat davalarını açıyoruz. İnternette etmedikleri hakareti bırakmayan, bu yola kefen giyip çıktık diyenler ofisimize gelerek davaları geri çekmemiz için yalvarıp yakarıyorlar, ağlayanlar bile oldu. Ancak müvekkilimizin aynı zamanda babam olması nedeniyle süreç sonuna kadar takip ediliyor”