Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Mersin mitinginde, sabah parti binasındaki bombalı saldırıyla ilgili olarak partilileri sağduyulu olmaya çağırarak, "Parti yöneticelerinin her gün toplantı yaptığı bir saatte düzenlenen saldırı bir katliam girişimiydi. Allah korudu. Provokasyana alet olmamalıyız" dedi.

Demirtaş Mersin'e gidecek mi?

Demirtaş Mersin'e gidecek mi?


 

Mersin'de yaklaşık 30 bin kişinin toplandığı, çevredeki bazı binalara Türk bayraklarının da asıldığı miting alanında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, partililerin diğer parti mensuplarına kardeşce bakmalarını istedi. Demirtaş, "Mersin ve Adana'da öylesine bir zaman ve yerler seçilmiş ki, Allah korusun adaylarımızın ve parti üst düzey yönetimimizin cenazelerini çıkarmak istediler oradan. Bugünkü saldırılar büyük bir katliam girişimiydi. Allah korudu, Allah izin vermeyince olmuyor. Bugün Adana ve Mersin'den çok sayıda cenaze çıkmadı. Hedefleri buydu. Yani Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman edebilmek."

HDP binalarında patlama!

HDP binalarında patlama!


 

Halka geçmiş olsun, yaralılara da acil şifalar dilediğini belirten Demirtaş, bu tür tehlikelere karşı daha önce dikkat çektiğini hatırlattı. Demirtaş, şunları söyledi:

 

"Bütün partililerimize, Adana ve Mersin halkına geçmiş olsun diyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Aslında seçim kampanyası daha başlamadan, daha bizler alanlara çıkmadan bu tür tehlikelere dikkat çekmiştik. Öncelikle bugüne kadar 66 yerde partimize dönük çirkince saldırılar yapıldı. Fakat Ağrı Diyadin'de büyük bir provokasyon yapmak istediler. Diyadin'de şunu yapmaya çalıştılar. Bu ülkenin çocuklarını, askerleri. Her biri bizim kardeşimiz. Arasında Mersinli var, Kardenizli, Trakyalı, Ardahanlı, Konyalı var. Her birini ölüme sürdüler ve mümkünse Türkiye'nin her bölgesine cenze göndermek istediler. Oradan amaçladıkları şey büyük bir şiddet ortamı yaratarak, büyük bir öfke dalgası yaratarak HDP'nin çalışmalarının önüne kesmek. Orada maalesef 3 insan yaşamını yitirdi, yaralılar var. Ama o provokasyon girişiminden amaçladıkları şeyi elde edemediler. Bugün de Mersin ve Adana'da öylesine bir zaman ve yerler seçilmiş ki, Allah korusun adaylarımızın ve parti üst düzey yönetimimizin cenazelerini çıkarmak istediler oradan. Bugün ki saldırılar büyük bir katliam girişimiydi. Çünkü her sabah il teşkilatlarımızda seçim koordinasyon toplantılar var. Bütün adaylarımız ve partimizin üst düzey yöneticileri her sabah o saatte o odalarda toplantı yapıyorlardı."