Usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki ''paralel yapı'' iddialarına yönelik Ankara merkezli operasyon başlatıldı.

20 İLDE EŞ ZAMANLI...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca emniyetteki ''paralel yapıya'' yönelik usulsüz dinleme iddiasıyla Ankara merkezli Bolu, Düzce, Konya, Hakkari ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyon kapsamında, gözaltılar sürüyor. Şu ana kadar hakkında yakalama kararı bulunan 54 kişiden 40'ı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan bazı şüpheliler, Devlet Demiryolları Hastanesi'nde sağlık kontrolünde geçirildi.

Şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne
götürüldü.

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ!

Daha önceki birçok operasyonu saatler öncesinden haber veren Fuat Avni, yine bu operasyonu da doğru tahmin etti.

Fuat Avni dün gece "Önemli operasyonlara imza atmış emniyetçiler, yeni bir algı çalışması kapsamında gözaltına alınacak.Dosyada adı geçen polisler Hizbullah'ın ölüm hücrelerinin çökertilmesinde görev almış. Aynı zamanda Ankara'da eyleme hazırlanan PKK, DHKP-C gibi pek çok terör örgütünün eylemlerini engellemiş kişiler.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'ni yöneten O.Ö.'nün suçlarını ortaya çıkardılar ve onun hedefi oldular.  Teröristlerle iş tutan biatçılar, teröristlerle mücadele eden polislere operasyon yapıyor. Gündem değiştirmekle kalınmıyor. Devletin güvenlik hafızası da sıfırlanmış oluyor.  Devletin hafızasını sıfırlamaya çalışsanız da nafile. İhanetlerinizin hiç biri silinmeyecek." diye yazdı.