Türkiye bu sabah tarihinin en kanlı terör saldırılarından birisine daha ev sahipliği yaptı.
DİSK, KESK, TMMOB, TTB tarafından çağrısı yapılan ‘Emek Barış Demokrasi Mitingi’nin yapılacağı tren garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu saldırıda 86 kişinin öldüğünü, 186 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kanlı saldırı sonrası siyasiler ve gazetecilerden açıklamalar ardı ardına geldi. AKP cephesi patlamayla ilişkili HDP'yi işaret ederken, HDP cephesi ise AKP'li sorumlu adres gösterdi. İşte kanlı saldırı sonrası açıklamalar;

[caption id="attachment_956336" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA/Arşiv[/caption]

Ankara’daki patlama ile ilgili olarak AKP’den ilk açıklamayı Hükümet Sözücüsü Ömer Çelik gerçekleştirdi. Ömer Çelik bombalı saldırının büyük bir provokasyon olduğunu ifade etti ve incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

Saldırıya ilişkin NTV canlı yayınına telefonla bağlanan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bombalı saldırı ile ilgili olarak şunları ifade etti: “Bu kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı bizi son derece üzdü. Bu terör saldırısını gerçekleştiren her kimse lanetliyoruz. Teşkilatlarımıza programlarla ilgili gereken düzenlemelerin yapılması talimatını verdik. Bu saldırı son derece vahşi ve katliama yönelik bir eylemdir. Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmesi son derece provokatif bir eylemdir. Saldırıya ilişkin incelemeler sürüyor. Henüz canlı bomba olup olmadığını doğrulayamıyoruz. Görgü tanıkları canlı bomba olarak ifade etti ama bunu söylemek için henüz erken. Önemli olan yaralı vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmasını ve paniğin sona ermesini sağlamak. Olay Başbakanımız başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde detaylı olarak masaya yatırılacak.”

[caption id="attachment_956335" align="alignleft" width="670"] FOTO:DHA/Arşiv[/caption]

DEMİRTAŞ: YAPAMAYACAKLARI HİÇBİR ÇILGINLIK YOK

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Ankara’daki patlamayla ilgili, “Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç’un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır” dedi. Demirtaş "Çılgınlaşmış, aklını yitirmiş, haysiyetini yitirmiş bir anlayışla karşı karşıyayız. Ülkede yapamayacakları hiçbir çılgınlık yok. Bütün bu olanlar bunu gösteriyor“ diye konuştu.

AKP'Lİ VEKİL HDP'Yİ SUÇLU GÖSTERDİ

AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise twitter hesabından şok iddialarda bulundu. Kocabıyık twitter adresinden "HDP'ye seçim kazandırmak için bomba patlatıyorlar. Diyarbakır'dan sonra şimdi de Ankara'da Yaptılar bu alçaklığı. Bu PKK nın işi" diye yazdı.

TROLL YAZAR DA HDP'Yİ İŞARET ETTİ

AKP'nin yayın organı Yeni Şafak'ın yazarı Cemile Bayraktar ise  "Ankara'dan gelen acı haber çok üzdü,sabır ve rahmet dilerim.Bu ülkede yürüş alanı bombalayarak baraj aşmaya çalışan,bomba atan tek adres var" diye yazdı.



Ankara'da kalleş saldırı!

Ankara'da kalleş saldırı!





Sırrı Süreyya Önder'den patlamamış bomba iddiası

Sırrı Süreyya Önder'den patlamamış bomba iddiası





Ankara'daki hastaneler için kan çağırısı yapılıyor

Ankara'daki hastaneler için kan çağırısı yapılıyor





“Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz?”

“Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz?”