Dışişleri Bakanlığı, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na varan 5'i sivil toplum kuruluşu mensubu, 4'ü basın mensubu 9 Türk vatandaşının, İsrail güvenlik birimleri tarafından alıkonarak, 9 saat süreyle sorgulanmalarını ve 7'sinin geri gönderilmelerini kınadıklarını açıkladı.

Vatandaşların karşılaştığı bu muameleye ilişkin tepkimizi ve izahat beklentimizi bildirmek üzere İsrail Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı açıklandı.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Kudüs'te düzenlenen bir iftar programına katılmak üzere 25 Haziran'da THY ile Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na varan 5'i sivil toplum kuruluşu mensubu, 4'ü basın mensubu 9 Türk vatandaşının, İsrail güvenlik birimleri tarafından alıkonarak, 9 saat süreyle sorgulanmalarını; bilahare bu vatandaşlarımızdan, iki TRT mensubu dışındaki 7'sinin geri gönderilmelerini kınıyoruz. İsrailli yetkililerin Bakanlığımızın ve Tel Aviv Büyükelçiliğimizin tüm girişimlerine rağmen, vatandaşlarımızı havaalanında saatlerce alıkoymaları, geçerli vizeleri olmalarına rağmen ülkeye girişlerine izin vermemeleri ve bu tutumları konusunda tatminkar bir açıklama yapmamış olmaları hiç bir şekilde kabul edilemez. Vatandaşlarımızın karşılaştığı bu muameleye ilişkin tepkimizi ve izahat beklentimizi bildirmek üzere İsrail Maslahatgüzarı Bakanlığımıza çağrılmıştır." (DHA)

Birleşmiş Milletler'den Netanyahu'ya çağrı

Birleşmiş Milletler'den Netanyahu'ya çağrı