Son günlerde artan terör olaylarına hükümete yakın yayın organlarının 'provokatif' yayınları da eklenince toplum iyice gerildi. Teröre tepki göstereceğim diye bazı vatandaşlar istenmeyen olaylara sebep oldu. DHA'nın haberine göre; son olarak Antalya'da "Kürt" diye bir vatandaş feci şekilde dövüldü. Kimliğini gösteren vatandaşın Amasyalı olduğu anlaşılınca sağlık görevlilerinin müdahalesine izin verildi.

ÖNCE HDP BİNASINA YÜRÜMEK İSTEDİLER

Antalya’da terör olaylarını protesto etmek için 5 bin kişinin katılımıyla başlayan eylemde HDP İl binasına yürümek isteyen gruba, polis TOMA’larla tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Ara sokaklarda devam eden olay sırasında göstericileri bir kişiyi Güneydoğu illerinden olduğu gerekçesiyle linç etmek istedi. 5- 10 kişilik grup tarafından darp edilen şahıs, polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

AMASYALI OLDUĞU ANLAŞILINCA BIRAKTILAR!

Yaralı şahıs için sağlık görevlilerinden yardım istedi. Ancak göstericiler sağlık görevlilerinin yaralıya müdahale etmesini izin vermedi. Grup arasında bir kişi daha sonra yaralının kimliğini çıkararak kontrol etti. Yaralı şahısın Amasyalı olduğunun söylenmesi üzerine grup, sağlık görevlilerinin yaralıya müdahale etmesine izin verdi.

Öte yandan polisin gruba yaptığı müdahaleden, olaylarına karışmayan vatandaşlar da etkilendi. Motosikletine bindirdiği köpeğiyle İsmet Paşa Caddesi'nden geçen Hakan Can, sıkılan biber gazından etkilendi. Tramvay yolunda baygınlık geçiren Hakan Can'a ilk müdahale bir polis memuru tarafından yapıldı. Çevredeki esnaf, yerde yatan genci kendi gelmesi için getirdiği vantilatörle serinletmeye çalıştı. Ayran içirilip yüzü yıkanan Hakan Can'ın başında bekleyen köpeği ise bir an olsun ayrılmadı.

Sadece Antalya kent merkezinde değil ilçelerinde de gergin bir gece yaşandı. İşte Antalya'daki korkunç gerilim...

ALANYA ALEV ALEV

Alanya'da teröre tepki yürüyüşünün ardından çıkan olaylarda polisin müdahale ettiği grup ara sokaklarda dağıldı. Farklı gruplar halinde toplanan göstericiler, kent merkezindeki çok sayıda iş yerine ve araca zarar verdi. Çoğunluğu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bazı iş yerlerine önce taş ve sopalarla saldıran göstericiler ardından da iş yerlerini ateşe verdi. Göstericilerin saldırdığı bir restoran sahibinin grubu dağıtmak için havaya ateş açtığı belirtildi. Alanya'da çıkan olaylarda 35 yaşındaki Erkan Uğul yaralandı.

MANAVGAT'TA İŞYERLERİ ATEŞE VERİLDİ

Dağlıca'da terör örgütü PKK saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmesi Er 28 yaşındaki Uğur Yıldız'ın baba ocağı, Antalya'nın Manavgat ilçesi de dün geceyi ayakta geçirdi. Akşam saatlerinde otomobil ve motosikletleriyle toplanan kalabalık, başta Side olmak üzere Çolaklı, Ilıca gibi önemli turizm merkezlerinde Doğu kökenli vatandaşlara ait olduğu iddia edilen ve Türk Bayrağı asılı olmayan işyerlerine saldırdı, çok sayıda işyerini ateşe verdi.

Olaylardan ilki Side'de halk plajında yer alan ve jandarma karakoluna ancak 100 metre mesafe bulunan bir restoranda meydana geldi. Otellerin arasında yer alan restorantda göstericiler tarafından çıkartılan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü ancak restoran tamamen kül oldu. Turistler yangını sahilden izlerken çevre otellerde bulunanlar gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen otellerinden bavullarıyla ayrılması dikkati çekti. Diğer yangın ise antik Side'nin hemen girişinde yer alan bir restoranda çıktı.

Restoran yangında tamamen kül olurken Türk Bayrağı asılı olduğu için dokunulmayan bir araç kiralama şirketi ise işyerine sıçrayan alevler nedeniyle büyük zarar gördü.

Gösteriler sırasında Antik Side çarşısında ise çok sayıda işyeri zarar gördü. Kalabalık taş ve sopalarla işyerlerine saldırırken kırılan camları, bölge esnafı ve belediye görevlilerine temizledi.

İLÇEDE KAN AKTI!

Manavgat İlçesi'nde dün gece kan da aktı. İki ayrı grup arasında çıkan kavgada, bıçakla yaralanan Mehmet Acar yaşamını yitirdi. İddiaya göre esnaf olan iki ayrı grup Çolaklı Mahallesi'nde karşı karşıya geldi. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflar birbirine saldırdı. Kavga sırasında Fatih Sultan Mehmet Varol, Ahmet Demir ve Mehmet Acar bıçakla yaralandı. Yaralılar ambulansla Side Anadolu Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılardan durumu ağır olan Mehmet Acar müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Olay sonrası her iki grup da dağılırken, bölgeye jandarma ekipleri yönlendirildi. Jandarmanın çalışması sonucu olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı.

SEBEBİ BİLİNMİYOR!

Manavgat'ta kavganın sebebine ilişkin ise herhangi bir bilgi elde edilemedi. Kavganın siyasi mi yoksa kişisel sebeplerden mi kaynaklandığı henüz öğrenilemedi.



HDP Genel Merkezi'ne gece baskını!

HDP Genel Merkezi'ne gece baskını!





Teröre niyet Beren’e kısmet!

Teröre niyet Beren’e kısmet!