E-5 Karayolu Merter mevkinde kontrolden çıkan hafif ticari araç, bariyerleri aşarak yaklaşık 200 metre sürüklendikten sonra metrobüs durağının turnikelerine uçtu. Kazada turnike demirinin ok gibi saplandığı araçtaki 4 kişi hafif şekilde yaralanırken, olay sırasında durakta kimsenin olmaması sonucu facianın eşiğinden dönüldü.

Kaza, saat 02.30 sıralarında E-5 Karayolu Ankara istikameti Merter Metrobüs durağında meydana geldi. İddiaya göre, Bakırköy’den Topkapı istikametine gitmekte olan Seçkin Pişkin idaresindeki 34 HZ 4512 plakalı hafif ticari araç, aşırı sürat nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerleri aşarak metrobüs yoluna girdi. Havalanan araç taklalar atarak yaklaşık 200 metre boyunca metrobüs yolunda sürüklendikten sonra Merter Metrobüs durağı turnikelerine çarparak yan yattı. Turnikelere giren aracın içerisinde demir bir boru ise ok gibi saplandı. Kazada, araçta bulunan Seçkin Pişkin, Ercan Birişik (29), Yavuz Arslan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, hafif yaralandı. Yaralıların yardımına ilk olarak çevredeki sürücüler koştu. Ardından vatandaşlar durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları vatandaşların da yardımıyla araçtan çıkartarak ambulanslara bindirdi. Ambulansa alınan yaralılardan Arslan ve  şoför Pişkin İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Birişik İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi alına alındı. İsmi öğrenilemeyen bir kişi de, çevredeki bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

ALKOL KUTULARI DİKKAT ÇEKTİ

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ilk olarak olumsuz bir durum yaşanmaması için aracın motor bölümünü kontrol etti. Aracın içerisinden düştüğü görülen alkol kutuları ise dikkat çekti. Yapılan çalışmanın ardından araç, itfaiye ve belediye ekiplerinin el birliğiyle düze döndürüldükten sonra çekici yardımıyla kaldırılarak yüklendikten sonra olay yerinden kaldırıldı.



TURNİKELER YERİNDEN SÖKÜLDÜ

Olay sonrası hafif ticari aracın çarptığı metrobüs turnikeleri ise yerlerinden söküldü. Turnike bölümünün etrafını çevreleyen camlar tuzla buz olurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından zarar gören durakta temizlik ve onarım çalışması yapıldı. Çalışmaların ardından yerinden sökülen turnikeler ve tel örgülerde ekipler tarafından kaldırıldı. Kazayı gören bazı vatandaşlar ise araçlarını durdurarak olay yerinden görüntü çekmeye çalıştı.

FACİADAN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Kazanın gece saatlerinde meydana gelmesi sonucu olası bir facianın da eşiğinden dönüldü. Kontrolden çıkan aracın hızlı bir şekilde metrobüs durağına girdiği sırada, şans eseri durakta bekleyen kimsenin olmadığı öğrenildi. Olayın görgü tanığı Süleyman Tanrıverdi isimli vatandaş, “Ben üst geçitten geliyordum. Bir anda aracın 3-4 takla attığını gördüm. Eğer şuan ölmeyen varsa, yatsın kalksın dua etsin” dedi.

Kaza nedeniyle Avcılar-Söğütlüçeşme istikameti bir süreliğine trafiğe kapanırken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.