Emin ÖZGÖNÜL / ANKARA

Operasyonda Manisa Sanayici ve İş Adamları Derneğinin de (MASİAD) aralarında bulunduğu 6 derneğe baskın düzenlendi ve evraklarına el konuldu.

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, ‘’ Bu derneklere gönül vermiş kişilerin bundan dönmeleri önemlidir. Pişman olanların iş işten geçmeden Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi vermelerini istiyoruz. Yardım yapan kişiler hakkında, örgüte yardım ve yataklıktan dolayı işlem yapılacağını bilsinler ‘’ dedi.

OKULU ARINÇ AÇTI

Ancak baskına uğrayan MASİAD’a bugüne kadar önemli destek verenlerden biri de Başbakan yardımcısı Bülent Arınç çıktı. Arınç bu derneğin iftar yemeklerine katıldı ve aynı derneğin 2007’de Sudan’ın başkenti Hartum’da yaptırdığı okulu da hizmete açtı.

Arınç 17 Ocak 2007 günü Sudan’ın Başkenti Hartum’a giderek MASİAD tarafından yaptırılan okulun açılışını yapmıştı. O dönemde TBMM Başkanı olan Arınç, 24 derslikli Sudan Türk Koleji'nin açılış kurdelesini, AKP milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Mehmet Çerçi, Hakan Taşçı, Musa Sıvacıoğlu, Şükrü Ünal ve AKP'li Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar ile birlikte kesti.

Arınç yaptığı konuşmada, okulun yapımına gönüllü yardımda bulunan ve eğitim verdiği sürece finansmanını sağlayacak olan işadamı ve hayırseverlerle gurur duyduğunu da belirtmişti. Okulun 2.5 milyon dolara mal olduğu da açıklanmıştı.

İFTARDA PLAKET

Arınç 28 Eylül 2007 günü de Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MASİAD) düzenlediği iftar yemeğine katılmış ve gündemdeki sivil anayasa tartışmaları ile ilgili bir konuşma yapmıştı. Dönemin MASİAD Başkanı Ömer Yerkazanoğlu da, Arınç’a derneğin çalışmaları hakkında bilgi vermişti. Yemeğe; AKP milletvekilleri Mehmet Çerçi ve İsmail Bilen de katıldı. Yemekten sonra Yerkazanoğlu dernek adına Arınç'a teşekkür plaketi sundu.