Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 'diktatör' dediği gerekçesiyle Kayseri’de tutuklanan üniversite öğrencisi ve Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Avşar'ı cezaevinden çıkarabilmek için partinin görevlendirdiği avukat Zeynep Küçük, başvurada bulunmaya hazırlandıklarını söyledi.

CEZAEVİNDEKİ AYKUTALP’TEN, ÇANAKKALE MESAJI

Tutuklu öğrenci Aykutalp Avşar’ı, Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Atilla Bolluk ile birlikte Kayseri Kapalı Cezaevi’nde ziyaret eden Avukat Küçük, cezaevi çıkışında açıklama yaptı. Zeynep Küçük, "Aykutalp’i ziyaret ettim içeride. Dimdik çakı gibi duruyor. Dışarıda bizler de bütün hukuki yollara başvurmaya devam edeceğiz. Aykutalp’in zaten cezaevinde olmaması gerekiyor" dedi.
Müvekkili Aykutalp Avşar'ın yaptığının suç kavramına girmediğini anlatan avukat Zeynep Küçük, "Aykutalp’in söyledikleri, Türk Ceza Kanunu’nda suç değildir. Buna rağmen Aykutalp bir hukuk yol kazasıyla maalesef cezaevinde bulunmaktadır ve biz onu cezaevinde ziyaret etmek zorunda kaldık. Bütün bunlara rağmen, henüz bütün yollar tükenmiş değil, yolların tamamı kapanmış değil. Hukuk mücadelesini biz dışarıda devam ettireceğiz" diye konuştu.

CEZAEVİNDEKİ AYKUTALP’TEN, ÇANAKKALE MESAJI

Avukat Zeynep Küçük, Aykutalp Avşar’ın, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı kutlamaları için Kayseri’den Çanakkale’ye giden Öncü Gençlik üyeleri için yazdığı mesajı da okudu. Küçük, Aykutalp’in mesajında, "İttihatçılar zindanlarda, sürgünlerde pişti, pişiyoruz. Hep birlikte feleğin çemberinden geçiyoruz. Bu kavga, gençliğimizi elimizden alabilir, kardeşlerimizi toprağın altına gömebilir, Özgecanlarımızı katledebilir. Olsun. Yolun başında demedik mi? Vatan için ölmek de var, lakin görevin yaşamaktır. Sizleri gökyüzünün maviliğinde hayal ediyor, en sıcak duygularımla selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.