Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan arasındaki görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Babacan'ın özellikle Merkez Bankası'na yönelik müdahalelerden hoşnut olmadığını dile getirdiği öğrenildi.

İddialara göre Babacan, zirvenin bitiminde istifasını Başbakan Davutoğlu'na sundu. Davutoğlu'nun Babacan'ı ikna etmek için devreye çeşitli aracıları soktuğu belirtildi.

BABACAN İLE DAVUTOĞLU BİRARAYA GELDİ, KULİSLER HAREKETLENDİ

Hürriyet ise görüşmenin Ankara kulislerini hareketlendirdiğini yazdı. Görüşmenin "önceden planlanmış, fakat basına açıklanmamış bir görüşme" olduğu ortaya çıktı. Babacan'a yakın kaynaklar, görüşmenin daha Başbakan Ahmet Davutoğlu dün Budapeşte'deyken programa alındığını, ancak bu konuda basına bilgi verilmediğini vurguladılar.

BABACAN, BAŞBAKAN'A NEW YORK İÇİN BRİFİNG VERDİ

Başbakanlık kaynakları ise, Babacan'ın görüşmede Başbakan Davutoğlu'na önümüzdeki hafta yapacağı New York ziyareti öncesinde Türkiye'deki son ekonomik verilerle ilgili brifing verdiğini kaydettiler.

Davutoğlu'nun önümüzdeki hafta, "Yatırımcılar Konferansı" için New York'a gideceği açıklanmıştı.

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Davutoğlu'nun pazartesi günü Portekiz'e bir ziyarette bulunacağını, Portekiz'den de New York'a geçerek, işadamları ile biraraya geleceğini belirttiler.
New York ziyaretinin "ekonomik ağırlıklı görüşmeler içerdiğini" kaydeden kaynaklar, Davutoğlu'nun Washington'a geçmesinin ise planlarda görünmediğini kaydettiler.