Deniz AYHAN/ANKARA

AKP'nin önemli ismi Başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın babasının CHP'li olduğu ortaya çıktı. Muhtar olan Reşit Akdoğan, 12 Eylül’den önce, Bülent Ecevit'in Genel Başkanlığı döneminde, İstanbul Pendik'te CHP'nin etkin isimlerinden biriydi.

Trabzonlu olan baba Akdoğan, esnaflık da yaptı. Yalçın Akdoğan bir röportajında, 12 Eylül döneminde mağdur olduklarını belirterek, “80 darbesi babamın da üzerine indi, muhtarlık görevinden alındı. Zaman içinde babamın da siyasi düşüncesi değişim geçirdi. O sert sol çizgiden muhafazakar çizgiye doğru geldi’’ demişti.

KARAKTER OYUNCUSU

Bilecik’te yaşayan baba Reşit Akdoğan geçmişte siyasetin içinde yer aldığını belirterek, ‘’Bülent Ecevit zamanında Cumhuriyet Halk Partisinde görevliydim. Oğlum da üniversite yıllarında siyasetle yakından ilgilenmeye başladı’’ dedi.

Baba Akdoğan gençliğinde Yeşilçam'da da boy gösterdi ve Türk filmlerinde karakter oyuncusu olarak rol aldı. Bir çok ünlü sanatçı ile birlikte oynadığı filmlerde, özellikle polis rolünde görev aldı. Yalçın Akdoğan babasının bu özelliği için ‘’ Meşhur filmlerde oynamış. Artist karnesi vardı, yakışıklı boylu posludur’’ demişti.