MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankırı mitinginde konuştu.
Bahçeli, "Erdoğan Anayasa'nın kendisine çizdiği sınırları defalarca ihlal etmiştir. Erdoğan tarafsızlığını kaybetmiştir" dedi.

SARAYDAKİ TİR TİR TİTRESİN

Erdoğan ve doğuştan talihli evladının telefonda haram serveti eritme diyalogları duyulmasaydı paralel imal edilmeyecekti. Montaj derken yüzleri hiç kızarmadı. AKP tarihin en büyük yolsuzluk suçunu işlemiştir. Çalınan sizlerin emeğidir. Çalınan soyulan milli servet Çankırılıların rızkıdır. Soruyorum sizlere, saraydaki tir tir titresin. Serok Ahmet kaçacak delik arasın.

"SARAY MERKEZLİ İHANET SEANSLARI OLAĞANÜSTÜ ŞEKİLDE SIKLAŞMIŞTIR"

Bahçeli, "Erdoğan başkanlık sistemini kabullendirmek için var gücüyle uğraşmaktadır. Türlü kanunsuz yöntemlerden medet ummaktadır. Bu şahsiyetin akıl ve vicdan seviyesi tükenmiş, idrak ve izzet ufku kapanmıştır. Erdoğan alenen Türkiye'nin karşısına geçmiştir. Bizzat Anayasal yetkilerine dayanarak yine Anayasal düzeni yıkmaya azmetmiştir. Türkiye'nin başka bir formata, farklı bir eksene, sonu meçhul bir maceraya sürüklenmesi amacıyla saray merkezli ihanet seansları olağanüstü şekilde sıklaşmıştır" dedi.

"OY DİLENCİLİĞİNE SOYUNMAKTADIR"

Bahçeli, "Erdoğan PKK takviyeli başkanlık rüyasını gerçeğe dönüştürmek istemektedir. Yürürlükteki sistemi rafa kaldırmak için kılıktan kılığa girmekte, yalandan yalana koşmaktadır. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, AKP'nin fiili eşgenel başkanı gibi siyaset yapmaktadır. Düzmece açılışları, sanal temel atma törenlerini bahane ederek muhalefete çatmakta, başkanlık propagandası yapmaktadır. Erdoğan Anayasa'nın kendisine çizdiği sınırları defalarca ihlal etmiştir. Erdoğan tarafsızlığını kaybetmiştir. 'Ben milletin tarafındayım, her partiye eşit mesafedeyim, ama gönlümde de bir parti var' sözleriyle tükenmişliğini örtbas etmenin çabasındadır. Bu sözüyle bile AKP'yi işaret etmekte, oy dilenciliğine soyunmaktadır. Erdoğan 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimi'ni başkanlık sistemine geçiş için basamak, kendi ifadesiyle istasyon olarak görmektedir. Bu cüret, bu pervasızlık, bu pişkinlik Türkiye'ye ağır yansıyacaktır" diye konuştu.
(DHA)