MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dağlıca'daki hain saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında hükümete çağrıda bulunan Bahçeli "Hükümet şehitlerimizin sayısını derhal açıklamak, doğruları kamuoyuyla paylaşmak zorundadır" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına da değinen MHP Lideri, "Cumhurbaşkanı ya sesini kesmeli ya da çekip gitmelidir." dedi.

"YA SESİNİ KESMELİ YA DA ÇEKİP GİTMELİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükümete sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "Vatan evlatları Dağlıca'da şehadetle imtihan edilirken, Cumhurbaşkanı mevkiinde bulunan şahsın kameralar karşısında “400 milletvekili olsaydı bunlar olmazdıö açıklaması milletimizin yüreğine ateş gibi düşmüştür. Bu sorumsuzluk ve ganimet avcılığı Erdoğan'ın alnına kara bir leke gibi yapışmıştır. Şehitlerimizin önemli bir bölümünden dahi haber alınamadığı kara günde Erdoğan'ın vicdansızlık ve insafsızlıkta kırılması zor bir rekora imza atması hafızalardan silinmeyecek bir rezalet olarak anılacaktır. Cumhurbaşkanı ya sesini kesmeli ya da çekip gitmelidir. Artık sabır ve sinirlerin tahammül eşiklerinden, hazmetme sınırlarından taştığı iyi bilinmelidir." dedi.

400 VEKİL VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı canlı yayında vurguladığı "400 vekil" açıklamasına da değinen Devlet Bahçeli  "400 milletvekiline ulaşamayan Erdoğan, hedeflerini revize ederek 400 şehide mi odaklanmış, kan üzerinden, süreç kanalından koltuğunu sağlama almaya mı yönelmiştir? Milletimizin acı ve özlemlerine kapalı duran Erdoğan ve yanında hizalanan çıkarcı ortaklarının çizmeyi aştıkları ortadadır. 14 Haziran 2007'de, 'Bir damla şehit kanını 550 vekile değişmeyecek kadar aşkla bu vatana bağlıyız' diyerek duygu ve vicdan sömürüsü yapan Erdoğan'ın, şimdilerde silahlar ve bombalar patlarken siyasi hesap yapması tek kelimeyle utanmazlık örneğidir. AKP-PKK hükümetinin başına iliştirilen Davutoğlu'nun, terörist saldırılar sürerken şehit evladıyla tribünlerde sevinç gösterisinde bulunması da tam bir kâbustur. Bunların Türkiye'ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır." diye konuştu.

'AÇIKLAMA' ÇAĞRISI

Hükümete "açıklama çağrısı"nda bulunan Bahçeli, "Türk milleti Dağlıca'yla ilgili gizlenen, saklanan, üzeri örtülen tüm gerçekleri duymak, öğrenmek ve bilmek istemektedir. Hükümet şehitlerimizin sayısını derhal açıklamak ve doğruları kamuoyuyla paylaşmak durumundadır. Geçen her saat biriken milli öfkeyi daha da şiddetlendirecek, toplumsal tepki ve infial dalgası ülkemizi kontrolsüz bir mecraya savuracaktır. Hiç kimse, hiçbir şuursuz iktidar görevlisi, milli heyecanı törpüleme ve terbiye etme ahlaksızlığına tevessül etmemelidir. Aziz milletimiz acısını saracak, yasını hakkıyla sahiplenecek ve hainlerden mutlaka hesap soracaktır. Milliyetçi Hareket Partisi; büyük milleti, tüm teşkilat ve mensuplarıyla kenetlenmiş halde gelişmeleri takip etmektedir. Sözün anlamını kaybettiği günlere gelinmiştir. Yalan ve bahane üretiminin son durağı da geçilmiştir. Dağlıca'daki hain saldırıyı lanetliyor, henüz sayısını bilemediğimiz tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun, vatan sağolsun" dedi.

Erdoğan'dan ikinci açıklama

Erdoğan'dan ikinci açıklama



TSK'dan açıklama beklerken fotoğraf geldi

TSK'dan açıklama beklerken fotoğraf geldi



HDP'li vekil PKK'ya erzak götürürken yakalandı!

HDP'li vekil PKK'ya erzak götürürken yakalandı!