Kamil ELİBOL/ANKARA

MHP lideri Devlet Bahçeli ve kurmaylarının Recep Tayip Erdoğan'ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde yaptığı yurt dışı geziler ile bu gezilerin ülkeye katkısı konunda bir arşiv tuttuğu ortaya çıktı.

Buna göre Erdoğan, Başbakan olduğu Mart 2003 ile Mart 2014 arasındaki 11 yıl içinde, 305 kez yurt dışına çıktı ve 93 ayrı ülkeye gitti. Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak da 1 Eylül 2014 ile 27 Nisan 2015 tarihleri arasında 27 ayrı ülkeye seyahat etti.
 
''KOCA BİR SIFIR''

Bahçeli, bu bilgiyi ilk seçim gezisinde kendisini izleyen gazeteciler ile paylaştı ve ''Erdoğan bir yanda dünya turu atarken, diğer yanda başkanlık sistemi için kulis yapıyor. Bu şahıs, Başbakan olduğu 11 yıl içinde 93 ülke gezmiş, 305 defa yurt dışı seyahatine çıkmıştır. Elde edilen koca bir sıfırdır’’ dedi.

''ANTARKTİKAYA DA GİDEBİLİR''

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak da 27 ülkeye gittiğini belirten Bahçeli ''Sonuç yine hüsrandır. Erdoğan harcırah zengini olmuştur. Ülke ülke gezmiş, komşularla düşman olmuştur. Erdoğan'ın  dünya üzerinde gitmediği yer sadece Antarktika kalmıştır ki, yakında oraya gitmesi de an meselesidir'' dedi.
 
EN ÇOK ABD

Erdoğan Başbakanlık döneminde Birleşmiş Milletler, G-20 ve diğer uluslararası organizasyonların yıllık toplantıları nedeniyle en çok ABD'ye gitti. Almanya ve Belçika seyahatleri de ikinci sırada yer aldı.

Erdoğan'ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde gittiği ülkeler arasında, Maldivler, Sri Lanka, Malezya, Etiyopya, Güney Afrika, Umman, Yeni Zelanda, Şili, Somali, Meksika, Brunei, Nijer, Senegal de bulunuyor. Erdoğan, Başbakanlık yaptığı 11 yılda 2 milyon 150 bin kilometre yol kat etti.

‘Hırsızlar hesap verecek kaçırılan para alınacak!‘

‘Hırsızlar hesap verecek kaçırılan para alınacak!‘