MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gümüşhane'den Bayburt'a gitmeye hazırlanırken, partili 58 yaşındaki Mehmet Kızılet otel bahçesine 1952 model 'Willys Wagon' marka cipi getirerek hediye etti. Bahçeli, cipi inceledi ve "Ankara'ya kadar gelir mi?" diye sordu.


Geceyi Gümüşhane'de geçiren Bahçeli, partililerin yanı sıra kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bu sabah kahvaltıya katıldı. Gümüşhane'de nostaljik araçlara ilgisi ile tanınan Mehmet Kızılet, otelin bahçesine getirdiği ve 3 hilalli bayrak astığı 1952 model Willys Wagon marka cipi  Bahçeli'ye  göstermek istedi. Bahçeli, bahçeye çıkarak cipi incelerken, Kızılet 1952 model aracın ABD'den Türkiye'ye ilk olarak Diyarbakır Ziraat Donatım Kurumu için getirildikten sonra Sakarya'daki aynı kuruluşa gönderildiğini bir arkadaşının ihaleye girerek bunu aldığını kendisinin de 5 yıl önce ondan satın aldığını anlattı.


Devlet Bahçeli, cipin bakımlı olup olmadığını öğrenmek için "Ankara'ya kadar gider mi?" diye sordu. "Evet" yanıtı üzerine Bahçeli'nin korumaları Mehmet Kızılet'in telefon numarasını aldı.


Mehmet Kızılet, istendiği takdirde otomobille Ankara'ya giderek parti genel merkezinde teslim edeceğini anlattı.