Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili “Patlama trafo kaynaklı değil. Trafoya dışarıdan bir müdahale söz konusu” dedi.



Sağlık Bakanı yaralı sayısını açıkladı!

Sağlık Bakanı yaralı sayısını açıkladı!


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HDP mitinginde meydana gelen patlama ile ilgili, "Trafoda yapılan incelemelerde bu patlamanın trafodan kaynaklanmadığı çok açık bir şekilde bana bildirildi. Arkadaşlarımız yapmış oldukları gözlemlerde trafo kapısının içeriden dışarı değil dışarıdan içeri doğru basınç ile beraber patlamadan zarar gördüğünü söylediler. Bizim ilk bulgularımız trafo patlamasından kaynaklana bir patlama olmadığına dönüktür" dedi.



Demirtaş'tan ilk açıklama!

Demirtaş'tan ilk açıklama!


Yıldız, "Trafoda yapılan incelemelerde bu patlamanın trafodan kaynaklanmadığı çok açık bir şekilde bana bildirildi. Arkadaşlarımız yapmış oldukları gözlemlerde trafo kapısının içeriden dışarı değil dışarıdan içeri doğru basınç ile beraber patlamadan zarar gördüğünü söylediler. Aynı zamanda kök hücre dediğimiz trafonun içerisinde herhangi bir tahribatın oluşmadığını gördük. Eğer trafoda bir patlama olsaydı içeride çok ciddi bir patlama izine rastlayacaktık. Kaldı ki patlama anında oradaki trafo enerjili bir trafo. Şimdi enerjili olup olmadığını sordum orada bir sıkıntı olmadığını söylediler. Dolayısıyla bizim ilk bulgularımız trafo patlamasından kaynaklanan bir patlama olmadığına dönüktür. Dışarıdaki bana gönderilen yaklaşık 5'e yakın resmimde trafo ile alakalı bir patlama görünmüyor" diye konuştu.



Davutoğlu'ndan ilk açıklama!

Davutoğlu'ndan ilk açıklama!