CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, 8 gündür Silivri’de tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün ailesini ziyaret ederek; Gül’ün tüm aile üyeleri bu dönemi dik durarak, duyarlı kesimlerle daha çok dayanışarak aşacaklarını söylediler.
Gül’ün Giresun’da oturan annesi Fatma Gül ve babası Ziya Gül, torunlarını görmek için Ankara’ya geldiği günlerde tutuklamanın yaşanması üzerine dönmediler. Balbay’ın ziyareti sırasında Gül’ün eşi Aslı Işık Gül’ün annesi Zehra Işık ve babası Hüseyin Işık da buluşmaya katıldı. Türkiye’nin 1950’li yıllarından bu yana yaşanan tüm süreçlerinde demokrasi mücadelesine katılan Ziya Gül ve Hüseyin Işık, “bugün ne 12 Mart’a ne de 12 Eylül’e benziyor. Toplumun direnç gösterebilecek kesimlerini de susturmak için her yöntemi deniyorlar” değerlendirmesi yaptılar.

Ziya Gül, “bugün herkesin gözü CHP’de. Biliyoruz elinden geleni yapıyor ama, genel beklenti iyi bir strateji ile bu karanlık gidişi durduracak güçlü bir mücadele başlatılması. Bunda da motor güç CHP olur” dedi. Anne Fatma Gül, tutuklama kararının ardından söylediklerine daha çok şeyler ekleyeceğini vurgulayarak şöyle dedi:
“Daha çok sözüm var benim. Dünyaya haykıracağım, böyle hukuksuzluk olmaz.”
Erdem Gül’ün kayınpederi Hüseyin Işık, “faşizan dönemlerde güçleri birleştirmeden sonuç alınmaz. Ben 1960’lardan beri mücadelenin içinde olan bir insanım. Bundan sonra da yılmadan hak, hukuk arayacağız” diye konuştu.

Balbay Erdem Gül’ün Ankara Balgat’taki evinde 3 saate yakın süren buluşmada şunları söyledi:
“Adımın Mustafa Balbay olduğu kadar eminim, Can Dündar, Erdem Gül oradan çok daha güçlenerek çıkacak. CHP bu gidişi durdurmak için her şeyi yapacak. Unutturmayacağız, alışmayacağız. Bize yenildiniz, teslim olun demek istiyorlar. Başaramayacaklar. Bizi hapse atabilirler ama, yenemezler.”