Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin soruşturmada dosyaya girmiş yeni bir delil bulunmadığını söyledi. Başsavcılık, dosyanın en önemli delili mermi çekirdeği ile ilgili sonucun beklendiğini söyledi.

Foto: DHA


Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma devam ediyor. Savcılık kaynakları soruşturma kapsamında elde edilen delillerin titizlikle incelendiğini, dosyanın en önemli delili sayılan Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndaki mermi çekirdeği ile ilgili sonucun beklendiğini söyledi. Dosyaya yeni girmiş bir delilin bulunmadığını kaydeden savcılık, bugün medyaya yansıyan 2 dakikalık kamera görüntüsünün daha önceden de dosyada bulunduğunu belirtti. Görüntünün uzmanlar tarafından titizlikle incelendiğini kaydeden yetkililer, bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekilen görüntünün soruşturmanın seyrini değiştirecek nitelikte olmadığını söyledi.

Görüntülerde Tahir Elçi'nin vurulma anının bulunmadığını kaydeden savcılık, Elçi'nin hangi silahtan çıkan mermi ile vurulduğunun bu görüntülerden tespit edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Adli uzmanlar, dosyadaki en önemli delilin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da açıkladığı deforme olmuş mermi çekirdeği olduğunu belirterek, bu çekirdeğin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak DNA eşleştirmesi sonuçlarının beklendiğini söyledi. DNA eşleştirmesi sonuçlarında mermi çekirdeği üzerinde Tahir Elçi'ye ait vücut sıvısı bulunması halinde olayın yüzde 99.99 oranında aydınlatılabileceğini kaydeden uzmanlar, dosyada bulunan görüntü kayıtlarından şu ana kadar vurulma anına ilişkin bir sonuç elde edilemediğini kaydetti.

BAŞSAVCI: SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Tahir Elçi'nin ölümüne ilişkin soruşturmayı bizzat yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da, dosyadaki tüm delillerin titizlikle incelendiğini vurguladı. Soruşturmanın uzman kişiler tarafından hiç bir şüpheye mahal verilmeyecek şekilde yürütüldüğünü ve kendisinin de çalışmalara bizzat katıldığını kaydeden Başsavcı Solmaz, dosyadaki en küçük ayrıntının bile farklı ihtimaller değerlendirilerek incelendiğini belirtti. Solmaz soruşturma ile ilgili bir gelişme olması durumunda, bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

DHA