Foto: CİHAN


İçişleri Bankalığının kararıyla Belediye Eş Başkanı Özdemir ve belediye meclis üyeleri görevden uzaklaştırıldı

Alınan bilgilere göre, Belediye Eş Başkanı Özdemir, tutuklu bulunan Eş Başkan Gülistan Akel ve 18 meclis üyesi  görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Batman Belediye Başkanlığı’ndan, görevden alınan eş başkanlar ve meclis üyeleriyle ilgili açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Eşbaşkanları Gülistan Akel, Sabri  Özdemir ve 16 meclis üyesinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, dün İçişleri Bakanlığı'nın aldığı 15 Ağustos tarihinde Bağlar Mahallesi’nde 'özyönetim'in ilanının 'PKK' ve 'KCK'nin talimatı doğrultusunda yapıldığı gerekçesiyle Belediye Eşbaşkanlarımız Sabri Özdemir, Gülistan Akel görevden uzaklaştırdı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamın da özyönetim’in 'özerklik' ilanı olduğunu belirterek, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' iddiasıyla il özel idaresi kanununca belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, Gülistan Akel ve 16 meclis üyesi görevden uzaklaştırdı. Görevden alınan meclis üyelerinin isimleri şöyle; M. Ali Nasıroğlu, Bayram Demir, Gülten Tangüder, Hamide Çelik, Hülya Baltaş, Vildan Ergül Tileği, Necmi Dilmac, Sabahat Acar, Nevaf Taş, Zehra Gönül, Mehmet Kara, Burhan Şat, Nasır Taş, M. Hakki İpek, Ayhan Sevim, Ufuk Bulut, ile Balpınar Belde Belediyesi Eşbaşkanı  Gülcemal Erdinç, İl Genel Meclis Başkanı Emine Aslan. İl Genel Meclis üyeleri; Şükrü Aslan, Mehmet Salih Altun’un geçici olarak görevden uzaklaştırdıkları belirtildi.”

Belediye yetkilileri konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapacaklarını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde operasyon bölgesine canlı kalkan olarak giden Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.