DENİZ AYHAN/ ANKARA- 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'tarih pınarı' dediği ve Osmanlı ile ilgili çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini belirttiği Mehmet Genç'e bir hafta içinde iki ödül birden verdi. Genç sadece beş gün arayla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelerek önce kültür sanat ardından bilim dalında ödül aldı. 

Foto: SÖZCÜ - Tarihçi Mehmet Genç bir hafta içinde iki ödül birden aldı


Osmanlı ile ilgili çalışmalarıyla tanınan İstanbul Şehir Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Genç, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Tayyip Erdoğan'ın elinden Sosyal bilimler ve tarih alanında Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü almıştı. Genç bugün de Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA Akademi Ödülünü aldı.

ERDOĞAN: MEHMET GENÇ TARİH PINARI


Geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada sosyal bilimler ve tarih alanında ödüle layık görünen Mehmet Genç’in de Osmanlı’ya, Osmanlı iktisat tarihine en vakıf tarihçilerden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, Genç’in sohbetlerinden, derslerinden her yaştan insanın istifade ettiğini, tevazu ve zarafetiyle dikkat çeken bir “tarih pınarı” olduğunu söylemişti

Erdoğan, “Hocamızın her kelimesi aslında yılların imbiğinden geçirilerek yazılmış eserleri Osmanlı’ya, Osmanlı tarihine, iktisadına, bürokrasine, daha da önemlisi yaygın Osmanlı algısına yönelik bakış açısını kökten değiştirmiştir. İlmi ciddiye alan, tercihini güncelden değil kalıcı olandan yana kullanan ve bu duruşunu yarım asırdır devam ettiren Mehmet Genç hocamızı, ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerden bir olarak görüyorum. Bugün burada kendisine takdim edeceğimiz ödül, milletimizin ve devletimizin bu kıymetli ilim adamımızın emeğine olan saygısının ifadesi olarak kabul edilmelidir” diye konuşmuştu.