Şenol GEZER / İSTANBUL

Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne dinleme cihazı yerleştirdikleri iddiasıyla, Türkiye’nin talebi üzerine, Romanya’da tutuklanan 2 polis, bugün İstanbul’a gönderiliyor.  Saat 21.30’da Atatürk Hava Limanı’na  getirilecek  polisler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı sırasında, ofisine 'böcek' yerleştirilerek dinlendiği iddiasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili aranan sanıklardan, o dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ile polis memuru İlker Usta, 3 Şubat’ta Romanya’da yakalandı. Tutuklanan 2 polisin Türkiye’ye iade edilmesi için Adalet Bakanlığı talepte bulundu. Romanya ile yapılan yazışmalarda, "Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve kişiler arasındaki konuşmaları dinleyip kaydetmek" suçlamasıyla haklarında arama kararı bulunan Zavar ve Usta’nın Türkiye'ye teslim edilmesi istendi. Rumen yetkililer talebi değerlendirirken,  tutuklu polislerin avukatları, müvekkilleri için “sığınma talebi”nde bulundu.  Mahkeme tarafından bu talep reddedilirken, Temeşvar Temyiz Mahkemesi, 2 polisin Türkiye'ye iadesine karar verdi.

Türkiye ile Romanya arasında “ Hukuki ve Cezai İşlemlerde Adli Yardım” anlaşması gereği iade edilecek olan Sedat Zavar ve İlker Usta'nın, bu akşam 21.30’da Türkiye’ye ulaşması bekleniyor. Tarifeli uçakla Atatürk Hava Limanı’na getirilecek olan şüphelilerin sorgusu,İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılacak.