SÖZCÜ / ANKARA

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim kabinesinde 3 döneme takıldığı için ''Mecburiyetten'' bakan olamayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kırılması güç bir rekorun da sahibi oldu.

Nihat Zeybekçi koltuğunu korudu

Nihat Zeybekçi koltuğunu korudu


Babacan, 2002 yılında kurulan AKP Hükümetinin en genç üyesi olarak 35 yaşında bakan oldu ve 5 ayrı AKP Hükümetinde bakanlık görevi üstlendi, kesintisiz olarak 13 yıl bakanlık yaparak bir ilki de gerçekleştirdi. 35 yaşında oturduğu, bakanlık koltuğundan 48 yaşında kalktı.

Davutoğlu yeni hükümet ile ilgili flaş açıklamalar yaptı

Davutoğlu yeni hükümet ile ilgili flaş açıklamalar yaptı


1967 yılında Ankara'da doğan, Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun olan Babacan, yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de işletme dalında tamamladı.

ABD'de finans sektöründe danışmanlık yapan özel bir şirkette çalışan Babacan, Ankara'ya dönünce siyasete atıldı. AKP kurucuları arasında yer aldı. Kasım 2002'de milletvekili seçildi ve ilk AKP Hükümeti'ne ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı oldu.

O dönem kabinenin en genç üyesi olan Babacan, 13 yıl sonra bakanlığı mecburiyetten bıraktı. Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu, kurdukları hükümetlerde Ali Babacan'dan vazgeçmedi.

Ayşenur İslam çizik yedi

Ayşenur İslam çizik yedi