Bir dizi temaslar için Mardin'de bulunan Bülent Arınç, Yeni bir hükümet kuruluncaya kadar hükümetin görevini sürdürdüğünü belirtti. Arınç konuşmasında, TBMM Başkanlığı seçimi ile ilgili de açıklamalar da bulundu. İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı olmasını başarı olarak değerlendiren Arınç, "Hatta bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten. Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde" dedi.

Yeni bir hükümet kuruluncaya kadar hükümetin görevini sürdürdüğünü, halkın AKP hükümetini gördükçe huzur ve istikrar içerisinde ekonomik gelişmesini de sürdürebildiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Hatta bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten. Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde. Üstelik dün bir de TBMM Başkanı AKP'nin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz."

- "TBMM, birinci sınavını başarıyla verdi"

Arınç, her partinin meclis başkanı adayı bulunduğunu ve bu partilerin seçime yönelik farklı davranışlar içerisinde olduğunu anımsatarak, "Bu da demokrasinin bir zenginliğidir. AKP'nin değerli bir bakanı, 26'ncı Meclis Başkanımız olarak seçilmiş oldu. Buradan Sayın Başkanımızı tekrar tebrik ediyoruz, milletvekillerimiz büyük bir gayret ve sebat gösterdiler. AKP grubunun bir firesi olmaksızın oyları ile desteklediği bir başkana kavuşmuş oldu. TBMM, birinci sınavını başarıyla verdi" dedi.

- "Hükümet kurma çabalarımız başarıyla sonuçlanacak"

"Ne kırmızı çizgilerimiz var, ne hiçbir partiye karşı bir yanlı düşüncemiz var. 'Buna sırtımı dönerim, bunu isterim' gibi bir kaba düşüncenin sahibi olmadık. Milletin seçtiği, takdir ettiği ve demokrasinin olmazsa olmazı olan seçim konusunda geçmişten bu yana düşüncemiz budur" ifadesini kullanan Arınç, şöyle devam etti:

"Hükümet kurma çabalarımız inanıyorum ki başarıyla sonuçlanacak. Temel prensipler ölçüsünde Türkiye'nin dış politikası, ekonomik gelişmesi ve toplumsal birliğinin kurulmasına yönelik çabalarda hangi parti ile daha çok azami müştereklerimiz olursa onunla hükümet kuracağımızı göreceksiniz."

AA