Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç İpek Koza Grubu'na yönelik kayyum kararı ile ilgili konuştu. "Ben adaletten yana olduğumu belirtmek isterim" dedi.

İpek Medya Grubu'na yönelik kayyum kararına ilişkin "yorumu en çok merak edilen isimlerden birisi" olan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, operasyonun olduğu gün Şanlıurfa'da gazetecilere konuşmamış, kayyum sorularını geçiştirmişti.

Arınç bugün kişisel twitter hesabından "Koza-İpek grubuna kayyum atanmasına ilişkin değerlendirmelerim" başlığıyla bir video paylaştı. Cep telefonu ile çekildiği gözlenen videoda Arınç "adalet" vurgusu yaptı.

FOTO:Cihan Arınç, Şanlıurfa'daki temaslarında kayyum ataması ile ilgili soruyu "Hadi onu sormamış olun” diye geçiştirmişti.


İşte Arınç'ın önceki gün çekildiği vurgusu yapılan videodaki değerlendirmeleri; "İpek Grubu'na kayyum atanması ve bunun üzerine yaşanan tartışmaları biliyorum. Başbakan yardımcılığı yapmış birisi olarak bu konuda söyleyeceklerim şudur. Bildiğim kadarıyla 22 şirket var ve hepsi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) denetiminde. SPK da hükümete doğrudan bağlı bir kuruluş değil yani bağımsız bir kuruluş. SPK gibi bağımsız bir kuruluş ile Sulh Ceza Mahkemesi gibi bir kurumun kararı üzerine söyleyecek bir şeyimiz yok. Yargı kararlarında temyiz mercileri vardır. Böyle bir güçlü kurumda kendini hukuken savunabilir.  Üzülmek ya da üzülmemekten ziyade durumun hükümetimizle alakasının olmadığını bildirmek için bunları söylüyorum.

Adalet ve adaletsizlik konusuna gelince. Bizim partimizin ilk adı adalettir. Biz adaleti önemsiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi adaletten yanadır adaletsizlik yapamaz. Yapmak istese de yapamaz buna inancı müsaade etmez. BU süreçte adaletsizlik varsa başvuralacak yerler de bellidir. Ben adaletten yana olduğumu belirtmek isterim" dedi.