Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Miray İnce isimli 3 aylık bir bebek vurularak hayatını kaybetti.

Bebeği hastaneye götürmek amacıyla sokağa çıkan annesi ve dedesi de kurşunlara hedef oldu. Karnından vurulan dede Ramazan İnce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Annenin tedavisi ise sürüyor.

Alınan bilgilere göre, olay Cizre’nin Sur Mahallesi'nde dün gece meydana geldi. Cihan Haber Ajansı’na konuşan bebeğin amcası Abdurrahman İnce, olayı şöyle anlattı: “Dün gece saat 21.30 civarındaydı. Babamlarla birlikteydik. Babamın evi iki katlıdır. Yatma zamanı gelmişti, çocukların yatması gerektiğini söyledik. Bebeğin annesi ile halası bebeği alıp aşağı kata indiler. İndikleri merdivenler dışarıdan gözüküyor. Kadınlar bebekle aşağıya inerken silah sesi geldi. Hepimiz ayaklandık. 3 aylık bebeğimiz halasının kucağındaydı. Yanına gittiğimizde halası ‘bize ateş ettiler’ dedi. Halasının kucağındaki 3 aylık bebek göğsünden vurulmuş, kanı halasının üzerine sıçramıştı. O sırada bütün aile çığlıklara boğuldu. Ne yapacağımızı bilemedik. Hepimiz çocuk öldü zannettik. 5 dakika sonra bebek ağlayınca yaşadığını fark ettik ve 112‘yi aradık. Bize ‘polisi arayın, güvenliği sağlasınlar o zaman biz de geliriz’ dediler. 155’i aradık ‘yaralımız var’ dedik, ‘tamam’ dediler götürebilirsiniz. Babam, bebeğin annesi ve babası ellerinde beyaz bayraklarla bebeği ambulansa götürmek için yola çıktı. Ambulansa varmadan ateş açıldı. Gelen mermiler bebeğe, annesine ve babama isabet etti. Bebek orada vefat ederken babam ve bebeğin annesi hastaneye kaldırıldı. Oradan da Adana Devlet Hastanesi’ne sevk edildiler. Babam bu sabah saatlerinde vefat etti. Bebeğinin annesinin tedavisi devam ediyor.”

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 12 gündür devam ediyor.