Şenol GEZER/İSTANBUL

İstanbul Polisi, Paralel Devlet Yapılanması (PYD) kapsamında yürütülen soruşturmada, yeni bir operasyona daha imza attı. 17 Aralık öncesi yasadışı dinleme yaptığı öne sürülen Emniyet personeli ve eski polisler, bir bir gözaltına alınıyor. Polislerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye ve oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın yurdışı giriş-çıkışlarına yönelik çalışma yaptıkları, Rera Zarrab ile eşi şarkıcı Ebru Gündeş'in özel telefon görüşmelerini dinleyip servis ettikleri öne sürülüyor.




[caption id="attachment_1003846" align="alignnone" width="650"] FOTO: CİHAN - Operasyona katılan özel harekat polisleri baskın düzenlenen adreslerde böyle görüntülendi[/caption]

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 22 Temmuz'da başlatılan PDY soruşturması kapsamında yeni bir çalışma yaptı. "Özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "Yasa dışı dinleme" faaliyetleriyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski  KOM Daire Başkan Yardımcısı Osman Balcı, eski KOM Daire Şube Müdürü Alparslan Çalışkan, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ile Başkomiser Mehmet Akif Üner'in de aralarında bulunduğu 28 kişi hakkında yakalama kararı alındı. Şüphelilerin yakalanması için 13 ayrı ilde "eş zamanlı" operasyon düzenlendi. Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı baskınlarda, ilk bilgilere göre 20'nin üzerinde şüpheli gözaltına alındı. Eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun'un ise arandığı öğrenildi. Tosun'un 3 ay önce illegal yollardan yurtdışına kaçtığı ileri sürüldü.

Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin bir kısmı Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İl dışında gözaltına alınan şüphelilerin de İstanbul'a götürüleceği belirtildi. Dosya kapsamında halen tutuklu olan eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, Organize Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu 10 kişi de şüpheli olarak yeralıyor.

EBRU GÜNDEŞ DE TARAF!


Polislerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye ve oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın yurdışı giriş-çıkışlarına yönelik çalışma yaptıkları, Rera Zarrab ile eşi şarkıcı Ebru Gündeş'in özel telefon görüşmelerini dinleyip servis ettikleri öne sürülüyor.