Başak KAYA / ANKARA

CHP’de başlayan kurultay tartışmaları “destek” açıklamaları ile devam ediyor. Muhalifler olağanüstü kurultay için 400’den fazla delegeden imza aldıklarını belirtirken, mevcut 77 il başkanı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasında bulundu.

En çok imzayı Bursa ve Adana delegelerinden aldıklarını belirten parti içi muhalefet hafta sonuna kadar gerekli imza sayısına ulaşmayı planlıyor. Muhalifler 15 günlük imza toplama sürecinin 3. gününde “beklenenin üstünde” imza toplayacaklarını vurguladılar. Önümüzdeki hafta imzaların genel merkeze ulaşması durumunda, olağanüstü kurultayın aralık ayı sonuna yetişebileceğine işaret ediliyor. İmza toplama yarışında Ankara ve İstanbul delegeleri belirleyici olacak. Parti tüzüğü gereği seçimli olağanüstü kurultay için 600'e yakın delegenin imzası gerekiyor.

KILIÇDAROĞLU KURMAYLARINI TOPLADI


Kılıçdaroğlu da Ankara eski Milletvekili Sinan Aygün’ün çalışma ofisinde kurmaylarıyla bir araya gelerek yemek yedi. Toplantıda Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Haluk Koç, Grup Başkanvekili Levent Gök, Başdanışman Erdoğan Toprak ve Bülent Kuşoğlu ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de yer aldı.

77 il başkanı da Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasında bulundu. Açıklamada olağanüstü kurultay taleplerinin yersiz olduğuna işaret edilerek, “Hangi kademede görev alırsak alalım CHP üyesi olarak hepimizin, parti içinde iktidar olmak için değil, partimizin ülkede iktidar olması için hep birlikte var gücümüzle çalışmamız gerektiğine inanıyoruz” denildi.

ONLAR DESTEKLEMEDİ


Bu arada Akdeniz Bölgesi’nin 16 milletvekili, Kılıçdaroğlu'na destek deklarasyonu yayımladı. Deklarasyonda Mersin milletvekilleri Fikri Sağlar ve Serdal Kuyucuoğlu ile Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın imzası bulunmuyor. Deklarasyonda, "1 Kasım genel seçimlerinin ardından Türkiye'nin CHP'ye olan ihtiyacı daha da artmıştır. AKP, halkın işsizlik, yoksulluk ve adalet gibi temel sorunlarını unutturmaya çalışmakta, seçim vaatlerini gerçekleştirmek yerine halkı hiç ilgilendirmeyen başkanlık sistemini dayatmaktadır. Önümüzdeki zorlu dönemde güçlü bir CHP'nin olması halkın umutlarını diri tutacak ve kararlı bir şekilde mücadele etmesini sağlayacaktır" denildi.