Foto: DHA


BAŞAK KAYA/ANKARA

Kılıçdaroğlu’nun grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Levent Gök görevlerine tekrar seçildi. Çıkan sonuç Kılıçdaroğlu’nun güven tazelemesi olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu'nun açıkça işaret etmediği ancak devamından yana olduğunu belirttiği grup başkanvekilleri tekrar seçildi.

Grup Başkanvekilliği seçimlerinde ilk turda Özgür Özel 86 oyla açık ara seçilirken, Engin Altay ikinci turda 84 oyla ipi göğüsledi. Levent Gök ise üçüncü turda 67 oy aldı.. Diğer adayların çekilmesiyle Gök dördüncü turda 123 oyla seçildi. Grup Başkanvekilliği içi yarışan diğer bir isim İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise 48 oyda kaldı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de katip üye oldu.

Köprülü olağanüstü kurultayın toplanması için imza veren isimler arasında yer alıyordu. İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanvekili olurken,Meclis İdari Amirliğine CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse seçildi. Kılıçdaroğlu basına kapalı yapılan seçimli toplantıda ''Zor bir döneme giriyoruz. Daha fazla çalışacağımız bir dönem olmalı" dedi.