AKP Üsküdar İlçe Yönetim Kurul Üyesi Kadir Oğuz, CHP Üsküdar İlçe Teşkilatı tabelası üzerinde "17-25 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Haftası" yazılı ve 4 eski bakana ait fotoğrafın bulunduğu pankartı görünce şikayetçi oldu.

 

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan hakkında "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
AKP Üsküdar İlçe Yönetim Kurul Üyesi Kadir Oğuz, 20 Aralık 2014 günü gece saatlerinde aracı ile seyir halindeyken Üsküdar CHP İlçe teşkilatı tabelası üzerinde AK Parti Milletvekili olan 4 eski bakana ait fotoğrafların gözleri bandajlı bir şekilde olduğu bir pankart görerek Üsküdar Asayiş Büro Amirliği'ne gitti. Söz konusu pankartın altında "17-25 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Haftası" yazan bir ibarenin bulunduğunu da belirten Oğuz, pankartı asanlar hakkında AKP adına şikayetçi olduğunu belirterek pankartın kaldırılmasını talep etti.

PANKART GECE SAATLERİNDE VİNÇLE İNDİRİLDİ, EL KONULDU
Emniyet görevlileri nöbetçi savcılık talimatıyla aynı gece 02.45 sıralarında vinç yardımıyla pankartı indirerek emniyette muhafaza altına aldı. Olayın ertesi günü Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nce muhafaza altına alınan pankarta el konuldu ve suça konu pankart adli emanete alındı. Öte yandan pankartın bir fotoğrafı da soruşturma dosyasına konuldu.

"AMAÇ SİYASİ PARTİ OLARAK DEMOKRATİK KURALLAR İÇİNDE MUHALEFET GÖREVİNİ YAPMAKTIR"
Olayla ilgili CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan hakkında "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Suçlamaya ilişkin ifade veren Altan suça konu pankartın hakaret suçunu oluşturmadığını belirterek, "Pankart her CHP'li üye tarafından asılmış olabilir. Asılmasındaki kasıt halkın dikkatini bir yöne çekmektir. Yoksa bu pankart ile ne AKP'ye hakaret edilmiş, ne de gözleri bandajlı bir şekilde resimde görülen kişilere. Amaç siyasi parti olarak Demokratik kurallar içinde muhalefet görevini yaparak halkın dikkatini bir yöne çekmektir. Kaldı ki bu olay TBMM'de görüşülmüş hatta 4 bakanın Yüce Divan'da yargılanması istemiyle komisyon incelemede bulunmuş ve yargılanması konusu ertelenmiştir. Asılan pankart hakaret suçunu oluşturmaz, kaldı ki pankartın indirilmesi kararı hukuka uygun bir karar değildir. Ayrıca AKP'ye hakaret unsuru olmadığından partili bir yöneticinin şikayet hakkının olmadığı, şikayet hakkının suçun niteliği gereği ilgili bakanlarda olması gerekir" dedi. DHA