BAŞAK KAYA/ANKARA
Genel merkezdeki Doğu ve Güneydoğu’da görevli il ve ilçe başkanları ile yapılan toplantıdan bölgeye heyet gönderilmesi ve sorunun parlamentoda çözümü çağrısı çıktı.




Bölge temsilcileri CHP yönetimini, yaşanan olaylarla ilgili bilgilendirdi. Bölgenin Kobani'ye döndüğü şikayetlerinin iletildiği toplantıda, “Sivil yurttaşların da bulunduğu alanlara yönelik sert tutum, bölgede infiale yol açıyor” denildi. Sivil halka yönelik sert tutum nedeniyle güvenlik güçlerine, özyönetim ilanı ve hendekler nedeniyle de PKK’ya eleştirilerde de bulunuldu. Kılıçdaroğlu ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bölgeye heyet göndereceğiz. Yaşanan mağduriyetleri insan hikayeleriyle batıya anlatmalıyız. Hendek kazılmasını asla doğru değil. Güvenlik güçlerinin insan hakkı ihlalleri barındıran tutumunu tasvip etmeyiz. Sokağa çıkma yasakları da uzun süreli olmamalı. Bir an önce huzur  istiyoruz. AKP samimi değil. Sorunu çözmek istiyorsa CHP olarak destek vermeye hazırız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "OHAL döneminde görmediğimiz ağır tablolar var. Yüz binlerce insanımız bulundukları yeri terk etmek zorunda kaldı. Yaşanan bu insani drama son vermek ve çözüm yeri olan parlamentoda adım atmak için üzerimize düşeni yapacağız” dedi. AKP’nin HDP ve MHP ile arasında bağ olmadığını belirten Tanrıkulu, sorumluluğun CHP'ye düştüğünü söyledi.