Düzce'de hediyelik eşya satışı yapılan işyeri bulunan Ümit Ergün, bugün Adliye'ye giderek CHP'nin 'Milletçe alkışlıyoruz' reklamıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliyenin önünde açıklama yapan Ümit Ergün, savcılığa verdiği dilekçesini okudu. Ümit Ergün'ün savcılığa verdiği dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Halk Partisi tarafından tüm ulusal televizyon kanalları üzerinden yayına verilen reklamlarda 'Milletçe alkışlıyoruz' konusu işlenmiştir. Reklam filmlerinde ana tema da hitap eden insanlara verilen mesaj; bizim görüşlerimizde olmayan insanlara veya muhalif partiye karşı seçim propaganda döneminde 'Hep birlikte alkışlama yöntemi ile karşılık verelim, protesto edelim' olmuştur. Bilindiği üzere alkış hareketi bütün dünyada tahrik edici unsur olarak algılanmakta, olayın akabinde ise suç içeren olaylar yaşanabilmektedir. CHP'nin de 'Milletçe alkışlıyoruz' reklamlarında kullandığı tahrik edici alkışlama fiilinin kişi veya kişilerce kullanabileceği, karşıt görüş ve söylemi protesto etmeliyiz olarak algılanabileceğinden ve bu mesajın sanığın siyasi bir görüş ve bu görüşün katkı taraftarları olduğundan dolayı bu fiillerin reklamın hitap ettiği kişilerce seçim propaganda döneminde topluluk veya bireysel olarak kullanması halinde tahrik edici söylemler çıkabileceği, sokak eylemleri olabileceği, toplumun güvenliğinin sarsılacağı ve akabinde suç unsurunun doğabileceği çok açıktır. Sanığın (CHP tüzel kişiliği) bu eylemle kişileri suça, tahrik edici söylemlere ve protestolara yönlendirdiğinden dolayı sanığın hakkında gerekli kovuşturma ve soruşturma yapılarak, reklamlar hakkında gereğinin yapılması ve sanığın cezalandırılması için savcılığınıza başvurma gerekliliği doğmuştur."

Ümit Ergün kamu davası açılmasını isteyerek, dilekçesine şöyle devam etti: "İlgili reklamlar hakkında gereğinin yapılarak kamu düzeninin korunması için muhtemel suç unsurlarının oluşmasının acilen önlenmesi, sanık hakkında gerekli soruşturma ve kavuşturmanın yapılmasını ve sanığın bu fiillerden dolayı cezalandırılması için sanığa kamu davası açılmasını arz ederim." (DHA)

İşte TRT'nin adaleti!

İşte TRT'nin adaleti!



Şahin: AKP'nin de bir ömrü var

Şahin: AKP'nin de bir ömrü var