CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, 322 delegenin oyunu alan Cemal Canpolat yeni İl Başkanı seçildi. Canpolat'ın rakibi Gökhan Zeybek ise 293 delegenin oyunu aldı. Böylece, Cemal Canpolat, rakibinden sadece 29 oy fazla olarak başkan seçilmiş oldu.

FOTO: CİHAN - CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat oldu


Bostancı Gösteri Merkezi'nde dün başlayan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin ikinci gününde, kürsüye çıkan partililer görüşlerini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya ve Sezgin Tanrıkulu ile Milletvekilleri İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı, partili ilçe belediye başkanları, partililer ve sendikaların temsilcilerinin katıldığı kongrede, adaylardan Necdet Saraç bir konuşma yaparak, adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Saraç'ın konuşmasından sonra, Divan Başkanı Ercan Karakaş, Cemal Canpolat ve Gökan Zeybek'in seçime girebildiğini açıkladı. Canpolat ve Zeybek, toplam 2 saat süreyle delegelere seslenerek, projelerini açıkladı ve başkanlık için oy istedi.

Konuşmalardan sonra kongreye 45 dakika ara verildi. Divan Başkanı Ercan Karakaş, aradan sonra çekilen kurada, Gökan Zeybek'in beyaz, Cemal Canpolat'ın da sarı oy pusulası ile yarışacağını duyurdu.

CANPOLAT 29 OY FARKIYLA YENİ İL BAŞKANI SEÇİLDİ
Sandıkların kurulması ile saat 17.30 sıralarında oy verme işlemi başladı. Oy verme işleminden sonra sayıma geçildi. Yapılan sayım sonucunda, adaylardan Cemal Canpolat'ın 322 delegenin oyunu alarak yeni İl Başkanı olduğu açıklandı. Gökan Zeybek ise 293 oy aldı. Böylece, Cemal Canpolat, rakibinden sadece 29 oy fazla olarak başkan seçilmiş oldu.

Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde 20’den fazla isim il başkanlığı için yarışmasına rağmen blog liste uygulaması nedeniyle Cemal Canpolat ve Gökan Zeybek delegelerin 64’ün imzasını almayı başararak aday oldu. Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş’ın yaptığı kongrede, İl Başkanlığı’nın hazırladığı CHP 2019 Kentsel dönüşüm ve Teşkilat yapılanması raporları oy birliği ile kabul edildi.

Diğer İllerde yapılan CHP İl Başkanı seçimlerinde, Aydın'da Bayram İnci, Denizli'de Teoman Sancar, Balıkesir'de CHP’de yeni başkan Ender Biçki seçilirken, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir oldu.

FOTO: DHA- Denizli CHP'de yeni başkan Teoman Sancar


AYDIN'DA BAYRAM İNCİ OLDU
Aydın CHP İl Teşkilatı kongresi Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile CHP'li belediye başkanları ve ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Bayram İnci ve Soner Kaplan'ın yarıştığı kongrede 614 delege oy kullandı. Kaplan 290 oy alırken, İnci 318 oyla yeni il başkanı seçildi, 6 oy ise geçersiz sayıldı. İnci'nin yönetim kurulu listesi Mehmet Alıcı, Belgin Ali Ustaoğlu, Behnaz Avşar, Ali Çankır, Selahattin Çetinkaya, Gülinay Çıvkaroğlu, Müjgan Dalgıç, Muzaffer Demir, Uzay Demir, Ali Ergin, Ertan Gündüz, Zuhra Güner, Ulvi Yıldırım Karaman, Okan Kılıç, Enver Orak, Erol Öz, Baran Sarıkaya, Özlem Burcu Uğan Sevim, Hatice Soykan, Zülfa Süslü, Sezai Şahin, Şule Şancı, Esat Uzun ve Ayşe Yaman'dan oluştu.

FOTO: DHA


DENİZLİ'DE YENİ BAŞKAN TEOMAN SANCAR
CHP Denizli İl Teşkilatı Olağan Kongresi, EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongrede mevcut başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun karşısına Teoman Sancar ve Hakan Kılınç rakip olarak çıktı. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün divan başkanlığı yaptığı kongrede, Kılınç, seçime 2 saat kala "Bu partiye yıllardır hizmet veriyorum. Ne milletvekillerinden, ne ilçe başkanlarından hiç kimse arayıp bana başarı dilemedi. Adayları milletvekilleri belirleyip, delegelerin düşüncelerine ipotek koyuyorlar" diyerek, adaylıktan çekildi. Kılınç, Çavuşoğlu'na destek vereceğini de açıkladı.

Adayların konuşmalarının ardından blok listeyle gidilen seçimde 648 delegeden 578'ü sandık başına gitti. Kullanılan oylardan 319'unu alan Sancar, başkanlığa seçildi. Sandıktan Çavuşoğlu'na 254 oy çıktı. 5 oy ise geçersiz sayıldı.

Sancar, başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Hasan Alkan, Alim Aslan, Mehmet Aslan, Tuncay Bacaksız, Musa Bingöl, Berna Bozkurt, Musa Coşkun, Ümmü Çizmeci, Zekai Demiray, Emrah Cihan Deniz, Faik Genç, Tevfik Ger, Gülşen Güngör, Fridevs Kandemir, Tevfik Kendirli, Özdilek Koçoğlu, İsmail Sarıkaya, Huriye Peker Şimşek, Yusuf Tonga, Erdoğan Yalçın'dan oluştu. Kongreyi, CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı ile CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de izledi.

FOTO: CİHAN - CHP Balikesir Il Baskanligi icin yapilan 35. Olagan Genel Kurul sonucunda Ender Bicki 229 oyla baskanliga secildi


BALIKESİR'DE YENİ BAŞKAN ENDER BİÇKİ OLDU
CHP Balıkesir İl Başkanlığı 35. Olağan Genel Kurulu Küçük Sanayi Sitesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel kurul öncesi başkan adaylarından Erden Köybaşı ekibiyle birlikte adaylıktan çekilirken, seçimlere 4 adayla gidildi. Kongrede Serkan Sarı, Ender Biçki, İrfan Barış ve Behiç İstanbulluoğlu'nun listeleri yarıştı. Kongrede Divan Başkanı Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, bazı listelerde aynı isimlerin yazılması üzerine tüzük gereği listelerin yeniden düzenlenip basılmasını istedi. Saat 17.00’de bitmesi gereken seçimler aksadı.

Zaman zaman tartışmalı geçen kongreyi 229 oy alarak Ender Biçki ve ekibi kazandı. Biçki'nin rakipleri Serkan Sarı 196, İrfan Barış 125 ve Behiç İstanbulluoğlu da 40 oy aldı. Biçki seçimi kazandıktan sonra yaptığı açıklamada kendisini il başkanı seçen üyelere teşekkür etti. Kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen Biçki, bundan sonra il kongresinde rakibi olan diğer isimlerle omuz omuza çalışacaklarını bildirdi.
Seçim sonucunda Ender Biçki başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu: "Ender Biçki, Serpil Akgül, Nurullah Barış Almar, Kasım Ateş, Güray Aydın, Kemal Ayyıldız, Hakverdi Buğutekin, Hakan Çiftçi, Hasan Paşa Decedeli, Mustafa Turgay Demiralp, Aylin Doğan, Fatih Fırtına, Süleyman Işıkhan, Sezgin İzgi, Güler Kaçmaz, Nevzat Kav, Cengiz Özkonuk, Süleyman Sirel, Muharrem Şahin, Uğur Tülü, Ayhan Türker, Arman Zafer Yalçın, Necla Yeltürk, Mehmet Yıldırım, Seval Cengiz Bozkurt.

İl Disiplin Kurulu: İsmail Ay, Onur Bulut, Mehmet Ai Deniz, Ekrem Dinkçi, Orhan Gaga, Mehmet Güven, Turgut Korkmaz, Savaş Sözeri, Halil Tellibayraktar.

Kurultay Delegeleri: Celal Avcu, Onur Ayan, Melih Bağcı, Ender Biçki, Bülent Birgül, Damla Çak, Ali Kemal Deveciler, Naim Durmaz, Ethem Semih Erdem, Tarık Erdil, İzzet Özdemir, Kamil Saka, Yusuf Sel, İsfendiyar Ülker, Arman Zafer Yalçın, Mustafa Sıtkı Yüksel."

FOTO: CİHAN- CHP Bursa İl Başkanlığına Şadi Özdemir seçildi


CHP BURSA İL BAŞKANLIĞINA ŞADİ ÖZDEMİR SEÇİLDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı olağan kongresi bugün Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Eski başkan Zafer Yıldız, Prof. Dr. Hasan Ertürk ve 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı olan Şadi Özdemir'in yeni dönem başkanlığına aday olduğu kongrede oylama bugün saat 18.00'de başladı. 556 oyun kullanıldığı kongrede 552 oy geçerli sayıldı. Şadi Özdemir 314 oy alarak yeni il başkanı seçildiği kongrede, eski il başkanı Zafer Yıldız 217, Hasan Ertürk ise 21 oy aldı."  AJANSLAR