Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Cizre ve Silopi ilçelerinde bugün saat 23.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Foto: DHA - Şırnak Valisi sokağa çıkma yasağını açıkladı


MEB'den dün öğretmenlere gönderilen 'Tüm öğretmen ve idarecilerimiz bakanlığımız tarafından 14.12.2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alınmıştır" SMS'i ile Cizre ve Silopi'de görev yapan yaklaşık üç bin öğretmen, ilçeleri terk etmişti. Öğretmenlerin ilçeyi terk etmesinin yakın zamanda sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin işareti olarak yorumlanması, öğretmenleri ve bölge halkını tedirgin etti. Bugün  Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre ve Silopi ilçelerinde  bu gece saat  23.00’ten  itibaren geçerli olmak üzere  ikinci  bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su, şöyle dedi:

"İlimiz Cizre ve Silopi ilçe merkezlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölücü terör örgütü mensupları tarafından mayın ve patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve hendeklerin bertaraf edilmesi ve vatandaşlarımızın can, mal güvenliğinin ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince 14.12.2015 günü saat 2300'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bölücü terör örgütünün vatandaşlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere özgürlük, güvenlik, mülkiyet gibi temel hak ve hürriyetlerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdiği mayınlı, patlayıcı tuzaklı barikat ve hendekler yaptığı bu eylemlerle vatandaşlarımızın gündelik yaşamını sürdürmesini ve başta sağlık olmak üzere temel kamu hizmetlerinden faydalanmasını engellediği ve vatandaşlarımıza her türlü maddi ve manevi zararlar verdiği kamuoyumuzun malumlarıdır. Cizre ve Silopi ilçe merkezlerinde vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini kullanabileceği huzur ortamını ve kamu düzenini sağlamak maksadıyla vatandaşlarımıza her türlü maddi ve manevi destek sağlanacaktır. Bu anlamda vatandaşlarımızın müsterih olmasını diliyor bütün vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

BİR YASAK DA MARDİN'DEN


Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin 4 mahallesinde bugün saat 16.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Nusaybin Kaymakamlığı, ilçenin Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi'inde bugün saat 16.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.