Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dün olağanüstü toplantısında görüşülen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kullanımına yönelik daha önce Başbakanlığa tahsis edilen 8 dönümlük Atatürk Orman Çiftliği, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edildi.



İşte Sarayın devir belgesi

İşte Sarayın devir belgesi


Meclis kararı ile daha önce Başbakanlık'a tahsis edilen 8 dönümlük arazi mimarların dava açması ile şimdi de Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Cumhurbaşkanlığı'na tahsis olarak karar değişikliği çıktı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi de olağanüstü meclis kararını da yargıya taşıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan" AOÇ arazilerinin Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek, parsel parsel yapılan tüm tahsislerine dava açmayı bir borç biliyoruz" dedi.



Babacan’ın danışmanı Saray’a demediğini bırakmadı

Babacan’ın danışmanı Saray’a demediğini bırakmadı


Tezcan Karakuş Candan"8 dönümlük AOÇ arazisinin Başbakanlığa tahsisine ilişkin açtığımız davanın mürekkebi kurumadan, aynı alanın Kaçak Saray'a devredilmesi de hukuksuzdur, bu kararı da yargıya taşıyoruz. Atatürk Orman Çiftliği alanları ile ilgili yapılan tüm devirler hukuksuzdur, ister başbakanlığa yapılsın, ister Cumhurbaşkanlığına hepsi hukuksuzdur" dedi.

'Atatürk Orman Çiftliği alanlarının hangi amaçla kullanılacağı bellidir.5659 sayılı AOÇ kanuna göre özel kanun çıkartılmadan yapılan tüm devirler geçersizdir' diyen Tezcan Karakuş Candan, "Kanunsuz yapılan devir ve tahsislerle ilgili, büyük dava hazırlığımız başladı. Bu hukuksuz uygulamaları gerçekleştirenler, yargı önünde hesap vereceklerdir" şeklinde konuştu.

DHA